10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVântul a făcut prăpăd în Craiova. 20 de maşini avariate şi alte pagube

Vântul a făcut prăpăd în Craiova. 20 de maşini avariate şi alte pagube

Vântul a făcut prăpăd în Craiova. Pompierii doljeni au făcut bilanţul pagubelor produse duminică noaptea, în timpul rafalelor de vânt care au măturat Craiova. 20 de autoturisme au fost avariate, iar mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut pe carosabil. De asemenea, un acoperiş al unui bloc din Craioviţa a fost luat de vânt. Nicio persoană nu a fost rănită.

Care a fost situaţia în Craiova:

  • Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit cu 2 echipaje la 3 copaci căzuți pe carosabil și/sau cale de acces.
  • Detașamentul 2 de Pompieri Craiova a intervenit cu 1 echipaj (descarcerare ușoară) pentru degajarea a unui acoperiș căzut pe autoturisme, fața da clădirilor, căi de acces, precum și îndepărtarea unui element de construcție ce prezenta pericol de prăbușire (fațada din tocărie PVC a unui balcon de la etajul 4).
  • Secția de Pompieri Craiova a intervenit cu 1 echipaj (ASAS) la 2 copaci căzuți pe carosabil și/sau cale de acces.
  • Secția de Pompieri Segarcea a intervenit cu 1 echipaj (ASAS) pentru evacuarea apei dintr-un beci.
  • În prezent, Secția de Pompieri Craiova și Detașamentul 1 de Pompieri Craiova intervin cu 2 echipaje (ASAS și S 42) pentru monitorizarea și degajarea a unui acoperiș aflat pe fațada unui bloc – turn. În total au fost avariate 20 autoturisme.

Pe raza județului Dolj:

S-a intervenit, de către C.L.S.U. prin șefii S.V.S.U., pentru deblocarea carosabilului de copacii doborâți de vânt în 12 localități. Este vorba despre Băilești, Caraula, Predești, Lazu, Sopot, Melinești, Brabova, Rojiște, Tunarii Vechi, Vârtop, Sârsca și Terpezița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS