5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei noi pieţe volante în Craiova

Trei noi pieţe volante în Craiova

Consiliul Local (CL) Craiova va aproba, în şedinţa ordinară de joi, înfiinţarea a trei noi pieţe volante. De fapt, este vorba de trei noi amplasamente unde vor fi organizate astfel de pieţe, după modelul celei inaugurate pe 13 aprilie, pe Calea Unirii, de la intersecţia cu strada cu Mihail Kogălniceanu până la intersecţia cu bulevardul Ştirbei Vodă.

În Craiova vor funcţiona trei noi pieţe volante, după modelul celei organizate ultima dată în perioada 15-16 iunie, pe Calea Unirii. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, societatea din subordinea primăriei, a venit cu această propunere. Ea se va concretiza într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local (CL) care va fi supus la vot în şedinţa de joi.

Un Regulament pentru organizarea şi funcţionarea pieţelor volante din Craiova a fost aprobat în CL încă din toamna anului trecut. Atunci s-a decis înfiinţarea primei pieţe de acest fel din municipiu. Ea a funcţionat prima dată pe 13 aprilie, pe Calea Unirii, de la intersecţia cu strada cu Mihail Kogălniceanu până la intersecţia cu bulevardul Ştirbei Vodă.

Trei noi pieţe volante în Craiova. Unde vor fi amenajate

Amplasamentul primei pieţe volante a rămas „bătut în cuie“ şi pentru perioadele următoare. Cum ea a avut priză în rândul craiovenilor, SC Pieţe şi Târguri a cerut alte trei amplasamente pentru organizarea ei.

Trei noi pieţe volante în Craiova

Este vorba de Piaţa „Mihai Viteazul“, Piaţa „William Shakespeare“ (Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“) şi Centrul Istoric, strada Theodor Aman, zona pietonală.

„Solicitarea de extindere a locurilor de desfăşurare a pieţei volante are ca scop valorificarea şi desfacerea produselor agricole şi agroalimentare tradiționale, la preţuri de producător. De asemenea, susţinerea producătorilor privind comercializarea directă a produselor obţinute în fermele şi gospodăriile proprii şi încurajarea cumpărătorului de a consuma produse autohtone, tradiţionale, în zone cât mai accesibile atât comercianţilor, cât şi consumatorilor“, se arată în raportul din spatele proiectului de hotărâre.

Cu ce argumente vine SC Pieţe şi Târguri SRL

În susţinerea acestei propunerii, Pieţele aduc ca argument faptul că noile locaţii au surse de curent apropiate. În plus, şi un număr mai mare de locuri de parcare (parcarea subterană, parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu).

De asemenea, în zonele propuse, traficul pietonal ar fi unul crescut, „fapt ce va asigura accesul unui număr mai mare de cumpărători“.

Alt avantaj luat în calcul de societate pentru organizarea acestor pieţelor volante ar fi faptul că ele nu necesită închiderea traficului rutier.

În fine, „cele trei locaţii propuse pentru organizarea pieţelor volante permit păstrarea mobilierului necesar desfăşurării comerţului pe parcursul celor două “.

„Vom căuta să asigurăm o ritmicitate a acestor pieţe volante. Vrem ca producătorii agricoli să aibă asigurată desfacerea produselor în anumite perioade, iar cumpărătorii să aibă certitudinea unei surse de produse proaspete şi de calitate, cât mai aproape de casă“, explica directorul general al SC Pieţe şi Târguri SRL, Alin Mărăcine, înainte de organizarea pieţei volante de pe Calea Unirii, din perioada 15-16 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS