12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea Craiova are trei autogunoiere noi

Salubritatea Craiova are trei autogunoiere noi

Salubritatea Craiova are trei autogunoiere noi. Acestea au o capacitate de 15 mc şi au intrat vineri, 14 iunie, în parcul auto al societăţii. Numărul autovehiculelor cu an de fabricație 2018-2019, folosite la colectarea deșeurilor în Craiova, a ajuns astfel la 12. Acest număr reprezintă peste 70% din autospecialele folosite în prezent pentru ridicarea gunoiului din municipiu, spun reprezentanţii Salubrităţii.

Valoarea totală a celor trei autocompactoare este de 1,23 milioane lei, fără TVA. Cumpărarea a fost făcută prin licitație deschisă, în 8 rate egale.
Autospecialele au normă de poluare Euro 6 şi sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii. De asemenea, au cameră video montată în spatele suprastructurii și monitor în cabină. Ulterior operaționalizării proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SMID) în județul Dolj, cele 3 autovehicule vor putea fi recarosate. Apoi, vor fi folosite în activitatea de spălare mecanizată a străzilor.

Şase autogunoiere, în 2018

„Valoarea totală a investițiilor derulate de Salubritate Craiova în perioada 2018-2019, în vederea modernizării parcului auto, este de peste 1,5 milioane de euro, bani proveniți din fondurile societății. La această sumă se adaugă valoarea lucrărilor la noul comandament de deszăpezire, lucrări în derulare a căror valoare este de peste 150.000 euro. Vom continua să investim masiv pentru că obiectivul nostru general este acela de a crește permanent calitatea serviciilor prestate, în beneficiul locuitorilor Craiovei”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.


În cursul anului 2018, Salubritatea a contractat prin leasing operațional pe o perioadă de 24 de luni 6 autogunoiere. Alte 3 autovehicule destinate colectării deșeurilor au fost cumpărate în rate la finalul anului. Acestea din urmă pot fi folosite, după implementarea completă a SMID, în activitatea de salubrizare stradală și în cea de deszăpezire. Tot în 2018, societatea a cumpărat prin leasing financiar o automăturătoare și 4 autoutilitare cu o capacitate de 2 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS