12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRisc de producere de inundaţii în Dolj

Risc de producere de inundaţii în Dolj

Risc de producere de inundaţii în Dolj, în perioada 7 – 13 iunie, potrivit ISU Dolj. În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență din localităţiler riverane Dunării.

Populația din zonele riverane fluviului Dunărea a fost alarmată utilizând Sistemul de monitorizare, informare şi alarmare în cazul producerii de calamităţi naturale în localităţile riverane fluviului Dunărea. Prin intermediul acestui sistem, care include 41 de sirene electronice de 0,6 kW, au fost transmise mesaje preînregistrate către populația din 17 localităţi riverane fluviului Dunărea.

Mesajul a fost transmis către cetățenii din zonele vizate de codul portocaliu astăzi la ora 9.00 și apoi va fi retransmis la ora 12.00.

Mesajul de alertă

Mesajul ce a putut fi auzit de către locuitorii din zonele posibil a fi afectate este:

Stimați cetățeni!
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj vă informează că in perioada 07 iunie 2019 -13 iunie 2019 localitățile riverane Dunării se află sub cod portocaliu de inundații pe fluvial Dunărea. Luați măsuri de evacuare a utilajelor, depozitelor de materiale și animalelor din zona digurilor și malurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS