9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj : Oltenia Brunch se organizezază sâmbătă la Ostroveni

Dolj : Oltenia Brunch se organizezază sâmbătă la Ostroveni

Seria brunch-urilor de la sud de Carpați revine cu al doilea eveniment al sezonului și primul eveniment din Oltenia, sâmbătă, 11 mai, în Ostroveni, Dolj, în grădina familiei Caramaliu. Continuăm să explorăm bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni, prin acest tip de eveniment ce oferă spre degustare participanților circa 16 feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală.

Pe lista mâncărurilor deosebite de care vom avea parte este faimoasa mâncare de raci, un preparat oltenesc, vegetarian, făcut dintr-un tip de ardei care este uscat înainte de a fi preparat. Alături se vor găsi ciorba de lucernă, fasolea prăjită, turtițe făcute pe plită, brânză cu nucă, chibaniță, cornulețe cu untură, râme (un tip de biscuite local).
Aproximativ 50 de persoane s-au înscris, accesând pagina www.eat-local.ro , la acest eveniment din sudul Olteniei. Porțile se vor deschide de la ora 10:00, urmând ca barul să se deschidă în jurul orei 10:30, iar bunătățile să fie servite de la ora 11:00. Primele două ore vor fi dedicate gastronomiei, iar următoarele două ore vor fi dedicate culturii. Mai exact, oaspeții comunității din Ostroveni vor avea parte de o demonstrație de țesut covoare oltenești, susținută de țesătoarele din atelierul Antonetei Nadu, intitulat Arta la sat (www.artalasat.ro)

Proiectul Oltenia si Muntenia Brunch își propune organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală.

“În perioada dintre 20 aprilie – 10 noiembrie vom organiza 11 evenimente în 8 județe din sudul țării, implicând comunitatea locala și micii producători locali pentru a identifica și pune în valoarea gusturile și produsele locale, rețetele vechi, transmise în familie, dar și obiceiurile și atracțiile turistice din zonă.”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentanta My Secret România. “Este al doilea an în care redescoperim sudul României prin astfel de evenimente și ne bucurăm atât de entuziasmul participanților, mai numeroși de la o ediție la alta, cât și de cel al comunităților implicate.”, a adăugat Gabriela Solomon.

Despre conceptul de brunch

Brunch-ul este un termen anglo-saxon ce definește un mic dejun târziu, luat în jur de ora 11.00, care se transformă în prânz. Pe aceeași masă, se găsește un bufet de diverse preparate reci și calde. Aceasta e definiția termenului, pe care Asociația My Transylvania au luat-o, a combinat-o cu practicile săsești de într-ajutorare din vecinătați și a transformat-o într-un produs turistic, în urmă cu circa 11 ani.
Astfel, “brunch” înseamnă câteva ore în aer liber, într-un sat neturistic în care partea de gastronomie e un pretext pentru a face cunoștinta cu zona și cu ce are ea de oferit în termeni de cultură, petrecere a timpului liber, produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS