6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 450 de sancţiuni contravenţionale, aplicate săptămâna trecută

Dolj: Peste 450 de sancţiuni contravenţionale, aplicate săptămâna trecută

Săptămâna 11-17 martie 2019 a fost dedicată controalelor TISPOL Seatbelt – acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii autovehiculului.
Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.
Astfel, şi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat acțiuni în perioada respectivă, pentru a verifica dacă ocupanţii autoturismelor respectă obligaţia de a purta centura de siguranţă .
Oamenii legii au aplicat 453 de sancţiuni contravenţionale, 221 vizând conducători auto sau pasageri care nu au purtat centura de siguranţă.
Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de peste 65.000 lei.
De asemenea, ieri, 17 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză, oamenii legii aplicând 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS