6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Opt căruţe ridicate de pe străzile oraşului

Craiova: Opt căruţe ridicate de pe străzile oraşului

Polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, împreună cu funcționari ai Societății RAT Craiova, au organizat în cursul zilei de 21 februarie 2019 mai multe acțiuni punctuale, în zona intrărilor în municipiul Craiova, având ca obiect depistarea vehiculelor cu tracțiune animală care se deplasează pe raza municipiului Craiova, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, precum și identificarea și sancționarea proprietarilor sau utilizatorilor acestora.
În acest sens, au fost depistate 14 vehicule cu tracțiune animală ce se deplasau în municipiul Craiova cu încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată privind circulația pe drumurile publice și ale Hotărârii Consiliului Local nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 233/2015, fiind aplicate un număr de 14 sancțiuni contravenționale pentru proprietarii sau utilizatorii acestora, în valoare totală de 7.000 lei.
De asemenea, pentru un număr de opt vehicule cu tracțiune animală s-a dispus și măsura tehnico – administrativă de ridicare a acestora, procedură îndeplinită de angajații Societății RAT Craiova.
Vehiculele cu tracțiune animală au fost transportate și depozitate pe platforma special amenajată din cadrul RAT Craiova, de unde pot fi ridicate de către proprietari, în condițiile stabilite prin Regulament, în schimbul achitării unei taxe de 150 lei.
Pentru cele şase vehicule cu tracțiune animală, asupra cărora nu s-a dispus măsura ridicării, proprietarii au prezentat documente de înregistrare a vehiculelor la primăriile localităților învecinate municipiului Craiova, aceștia fiind doar sancționați contravențional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS