Acasă Local Dolj Craiova: Amenzi de peste 41.000 de lei și cinci dosare penale, pentru...

Craiova: Amenzi de peste 41.000 de lei și cinci dosare penale, pentru vânzarea de produse contrafăcute

-

Poliţiştii doljeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat, în timpul unei acţiuni desfăşurate în această dimineaţă,  bunuri susceptibile a fi contrafăcute, valoarea acestora fiind de peste 41.000 de lei.

Poliţiştii au întocmit cinci dosare penale pentru încălcarea prevederilor din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune, în Craiova, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei, fiind totodată confiscate băuturi alcoolice şi produse alimentare, în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit cinci dosare penale, fiind depistate persoane care comercializau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau însemnele unor mărci celebre şi pentru care nu au putut fi prezentate documente care să ateste originalitatea acestora.

Astfel, poliţiştii au indisponibilizat peste 200 de articole vestimentare şi perechi de încălţăminte, în valoare de aproximativ 41.000 de lei.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...