Acasă Local Dolj Craiova: Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul...

Craiova: Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul morărit şi panificaţie

-

Mai mulți poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, astăzi, în județul nostru o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificație ”, aplicând amenzi în valoare de peste 63.000 lei .
Cu prilejul acestei activități, poliţiştii au controlat 7 societăţi comerciale şi 4 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu.
De asemenea, poliţiştii au verificat şi 5 mijloace de transport de astfel de produse.
Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, 3 dintre acestea în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 rep. (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 1 conform OUG 12/2006 (pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței pe filiera cerealelor și a produselor procesate din cereale).
Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 63 000 lei.
Valoarea totală a mărfurilor confiscate este de 1480 lei, reprezentând contravaloarea a 540 pâini şi 280 kg. făină, iar valoarea bunurilor confiscate este de 15.500 lei, reprezentând contravaloarea unei autoutilitare.
Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat în Calafat, judeţul Dolj, a fost identificată în trafic o autoutilitară în care se aflau produse de panificație (400 bucăţi franzele), în valoare de 800 lei, care erau deţinute în vederea comercializării de către un agent economic, fără a fi însoțite de facturi care să justifice proveniența produselor.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 lei conform OUG 12/2006 modificată și completată de OUG nr. 93/2009 și OG nr. 6/2009, dispunându-se confiscarea produselor de panificație și a autoutilitarei.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.