10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScriitorul Caius Dobrescu, la „Întâlnirile SpectActor“ de la TNC

Scriitorul Caius Dobrescu, la „Întâlnirile SpectActor“ de la TNC

Scriitorul Caius Dobrescu este invitatul „Întâlnirilor SpectActor“, un eveniment cultural care își propune să aducă în fața publicului craiovean personalități ale culturii naționale și europene, capabile să dezvolte un dialog pe coordonatele spiritului tolerant și ale ideii incisive.
Caius Dobrescu va susține conferința “ÎN PANTOFII CELUILALT – Empatia, între civilizație și catastrofă”. Conferențiarul va putea fi urmărit la sala „Ion D. Sîrbu”, duminică, 29 octombrie, de la ora 11.00. Caius Dobrescu va lansa cu această ocazie cea mai recentă carte a sa, “Moarte în ținutul secuilor” (Ed. Crime Scene Press, 2017), “nu numai un mind-game detectivistic româno-secuiesc, ci și expresia iubirii reale a lui Caius Dobrescu pentru ceea ce a mai rămas dintr-un spațiu cândva multi-cultural…” (Herbert Gruenwald). Bilete pentru accesul la conferință sunt puse în vânzare la agenția teatrului.

Caius Dobrescu este profesor de teoria literaturii la Universitatea Bucureşti, vicepreședinte al PEN Club România. A fost Fulbright Fellow la Universitatea din Chicago.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS