7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Pistol cu gaz deţinut fără documente legale, descoperit la PTF Calafat

Dolj: Pistol cu gaz deţinut fără documente legale, descoperit la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat un cetăţean polonez care a încercat să introducă în ţară un pistol cu aer comprimat fără documente legale.

În data de 26 august, ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Nissan Pathfinder, cetăţeanul polonez  G.M., în vârstă de 43 ani.
Cu ocazia controlului de frontieră acesta a declarat lucrătorilor noştri că a achiziţionat din Bulgaria un pistol cu gaz marca Ekol Major  şi 30 de cartuşe calibru 9 mm pe care doreşte să le introducă în ţară, în scopul tranzitării. În urma cercetărilor a rezultat că persoana în cauză nu deţine paşaport european pentru arme de foc  şi nici autorizaţie de introducere în ţară a armelor neletale supuse autorizării.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră doljeni au procedat la ridicarea pe bază de dovadă a pistolului cu gaz marca Ekol Major, calibru 9 mm şi a celor 30 de cartuşe,  iar în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS