7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCristina Calangiu şi alte cinci persoane, trimise în judecată pentru fapte de corupţie

Cristina Calangiu şi alte cinci persoane, trimise în judecată pentru fapte de corupţie

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului veceprimar al Craiovei, Cristina Calagiu, dar şi a altor două persoane implicate în acelaşi dosar. Cristina Mariana Calangiu a fost trimisă în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (9 acte materiale). Radu Smarandache, șef serviciu din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, la data faptei, a fost trimis în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (6 acte materiale), iar Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (6 acte materiale).

În acelaşi dosar, procurorii DNA au decis trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatei Ioana Munteanu pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată (16 acte materiale), complicitate la infracțiunea de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) şi dare de mită.

Alte două femei sunt cercetate în stare de libertate.  Este vorba despre Maria Manolache, director general adjunct, în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Totodată, Lavinia Cramen Oprea,  șef Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, la data faptei, este cercetată tot în stare de libertate pentru infracțiuni de favorizarea făptuitorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS