10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bloc din Craiova este invadat de mii de gongi. Acestea urcă din subsol până la etajul patru

Un bloc din Craiova este invadat de mii de gongi. Acestea urcă din subsol până la etajul patru

-

Locatarii dintr-un bloc din Craiova au parte, de o bună perioadă de timp, de o situaţie şocantă. Locuinţele le sunt invadate de mii de gonghiţe de mici dimensiuni. Acestea provin din subsolul blocului. Intră pe conductele de canalizare şi ajung în toate apartamentele din bloc până la etajul al patrulea.

Proprietarii din blocul M6 din cartierul craiovean Brazda lui Novac au parte de o experienţă neplăcută. Apartamentele le sunt invadate de gonghiţe de mici dimensiuni. Acestea urcă din subsol pe conductele de la canalizare, intră în baie, în bucătărie camera de zi şi dormitor. Mişună pe podea după care se urcă pe corpurile de mobilă spre disperarea locatarilor. Aceştia spun că trăiesc aceste clipe de coşmar din cauza mizeriei din subsol. Din cauza excrementelor de aici, spun proprietarii, au apărut aceste mici gongi şi chiar muşte care le intră în case. Ei mai spun că au rugat-o pe preşedinta asociaţiei de proprietari din care fac parte să facă în subsol curăţenie şi dezinsecţie, dar rezultatele întârzie să apară.

„Aceste gonghiţe vin de la subsol şi urcă până la etajul patru. este un coşmar. Nu se poate. De câteva săptămâni bune miroase în bloc a excremente şi au apărut aceste gonghiţe. Am încercat să vorbec cu preşedinbta asociaţiei. Este un pericol pentru sănătatea locatarilor. Am casa invadată de aceste insecte. Trebuie luate măsuri urgente, altfel nu se mai poate. Dacă vă arăt vă îngroziţi ce avem în casă. Toţi vecinii se plâng. Este un coşmar. Nu înţeleg de ce reprezentanţii proprietarilor nu iau măsurile care se cuvin. Este un atentat la sănătatea oamenilor”, spune un proprietar din blocul M6 din cartierul craiovean Brazda lui Novac.


Imaginile din apartamentul acestuia sunt parcă desprinse dintr-un film de groază. Mii de gongi minuscule merg pe parchet, pe gresie, pe mobilier, pe uşi, au intrat până şi în vasul wc-ului. Mare parte din ele zac moarte prin colţurile încăperilor.
Proprietarii mai spun că i-au solicitat preşedintel asociaţiei, prin mesaj, cât şi în scris la începutul acestei luni să remedieze această situaţie extrem de importantă. Ajunşi la capătul răbdării, proprietarii au făcut sesizări la primărie, la DSP.

Surpriza din subsol

Reprezentanţii proprietarilor, în speţă preşedinta asociaţiei de proprietari 28 Brazda lui Novac spune că în mare parte vina o poartă şi proprietarii. Aceasta are o altă variantă şi şticlar de unde provin aceste mici gongi care au invadat blocul M6.

„În blocul respectiv aveau o defecţiunea la scurgerea de la wc-uri. Nu au fost de acord cu repararea acestei conducte, în primă fază. Ulterior, însă, s-a reparat. În acest timp, să vă spun pe româneşte se c……. în subsol. Am reparat acea conductă, dar mizeria a rămas în subsol şi de aici vin acele musculiţe. Ca să curăţăm subsolul avem nevoie de bani, dar ei nu sunt de acord să dea bani. Azi vom face şi dezinsecţia. Am înţeles că un proprietar a făcut sesizări la primărie, la DSP, la presă. Le voi răspunde tuturor. Măsurile au fost luate, dar nu înţeleg de ce se întîmplă aceste lucruri. Ei fac sesizări, dar le lasă prin cutiile poştale şi nu este sigur că ajung să fie înregistrate. repet , eu am luat toate măsurile necesare pentru a remedia problema. Dacă nu sunt bani şi proprietarii nu sunt de acord, nu prea am ce să fac”, spune preşedinta asociaţiie de propreitari 28 Brazda lui Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova devine capitala mondială a teatrului. Începe cea mai...

Începând de astăzi, 16 mai, timp de 10 zile,...

ȘTIRI GdS