12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarș în scaunul cu rotile pentru Constantin Brâncuși între Hobița și Târgu Jiu

Marș în scaunul cu rotile pentru Constantin Brâncuși între Hobița și Târgu Jiu

Scriitorul Laurian Stănchescu, alături de alte zeci de persoane, participă duminică la un marș de 30 de kilometri între Hobița, satul natal al sculptorului Constantin Brâncuși, și municipiul Târgu Jiu – Orașul lui Brâncuși. Marșul va începe la ora 11.00, cu plecare din fața fostei case a lui Constantin Brâncuși din care au mai rămas câteva bârne.

Având în vedere starea precară de sănătate, scriitoul Laurian Stănchescu se va afla într-un scaun rulant pe parcusul mașului. Deplasarea va fi monitorizată de către un echipaj de jandarmi pentru siguranța în trafic a participanților.
Punctul final al marșului va fi Piața Prefecturii din Târgu Jiu, după ce se va trece pe lângă Poarta Sărutului, situată în Parcul Central.

În jurul orei 15,00, participanții la eveniment și-au propus să realizeze un „cerc de foc brâncușian” în jurul Palatului Admninistrativ, respectiv se vor ține de mână și vor înconjura clădirea în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean Gorj. Este de amintit că pe 19 februarie în întreaga țară este sărbătorită Ziua Națională „Constantin Brâncuși”. Marșul pentru Constantin Brâncuși are legătură și cu sărbătoarea din data de 19 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS