25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Craiovei: "În această primăvară vor demara lucrările la Skate Park"

Primarul Craiovei: „În această primăvară vor demara lucrările la Skate Park”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că în această primăvară vor începe lucrările la primul Skate Park din Bănie. Pentru acest loc de recreere s-au alocat 15,55 milioane de lei. „În această primăvară vor demara lucrările la Skate Park. Proiectul intră în faza de execuţie. Avem proiectul finalizat, avem autorizaţia eliberată, iar cu licitaţia suntem pe ultima sută de metri, urmând să înceapă construcţia acestuia.

Skate Park-ul de 3 milioane de euro va fi amenajat în incinta Fantasy Park, adică undeva pe strada Paşcani, pe un teren cu o suprafaţă de 23.577 mp din măsurători. Pentru amenajarea Skate Park-ului este însă propusă o suprafaţă de 2.850 mp (zona de intervenţie). Valoarea estimată a lucrărilor de execuţie este de 13.668.595,43 lei (fără TVA), adică 16,2 milioane de lei cu TVA (circa 3,3 milioane de euro).
Lucrările presupun realizarea unor suprafețe și elemente dedicate din beton monolit și a unor zone cu beton torcretat, în teren.

Proiectarea

Proiectul Skate Park-ului a fost făcut de o firma bucureșteană SC ADURO IMPEX SRL. Reprezentanții acesteia au detaliat modul în care va arăta spațiul.


„Amenajarea propusă prevede două cuve de adâncimi diferite – una cu dificultate ridicată de la 1.8 metri la 2 metri, fiind bordate de rampe curbate, cu raza variabilă în lungul traseului; cea de-a doua dedicată utilizatorilor cu un nivel de performanță mai puțin avansat are adâncimea constantă de 0,75 m și prezintă rampe și obstacole de start, capăt și de traseu. Aceasta este bordată de gradene din beton armat cu funcțiune dublă – de skating și de asigurare a locurilor de stat, permitând o vizibilitate bună spre traseul cu obstacole.O a doua zonă funcțională este circulația de tip bump truck, cu denivelări ușoare, astfel adresându-se și utilizatorilor de biciclete (tip bmx) și role. În această zonă este prevăzută tranziția către gradenele care îndeplinesc, simultan, mai multe roluri: zonă de odihnă și vizionare, zonă de sprijin pentru terenul natural, care se înalță pe zona respectivă, paravan pentru conducta de termoficare. … Din motive de siguranță sunt prevăzute și balustrade de protecție pe zonele unde diferența de nivel nu este tratată cu rampe sau scări”, se menționează în memoriul tehnic.


Skate Park-ul va mai avea și alte dotări precum: cișmea cu apă potabilă, zonă de odihnă cu bănci, stand-uri pentru parcarea bicicletelor, pompă pentru biciclete, coșuri pentru gunoi, iluminat nocturn, corpuri de iluminat decorativ montate pe spațiul verde. De asemenea, parcul pentru skateri va beneficia de grupurile sanitare amenajate în Fantasy Park. Proiectul tehnic al Skate Park-ului a costat 671.118 de lei

Licitaţia

Pe 6 septembrie a apărut în SEAP contractul pentru execuția acestui proiect, iar firmele care vor să pună mână pe acesta sunt destul de multe. Şase firme sau asocieri de firme au pus la dispoziția primăriei ofertele. Este vorba despre SMART GRID ENERGY din București (lider) alături de PREMIUM INVEST CONCEPT S.R.L. din Constanța; Recon din Craiova (ofertant lider); Asocierea SC OLTENIA GARDEN SRL (lider) și MAG CONSTRUCT – ambele din Craiova; Asocierea RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. din Petrești, județul Ilfov (lider) și GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din Măgurele; Asocierea GECOROM din Craiova (lider) și LAURENȚIU H S.R.L. din Negrești-Oaș; Asocierea CAS OFFICE ARHITECT din Leotești, județul Olt (lider) și ZEUS S.A. din Pitești, județul Argeș.
Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preț“, unde componenta financiară contează în procent de 85%. Diferența este făcută de perioada de garanție extinsă a lucrărilor, care poate fi de maxim 24 de luni, suplimentar perioadei de garanție obligatorie de 12 luni. Lucrările de execuție trebuie să fie gata în 12 luni de la ordinul de începere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS