19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘedință cu managerii de spitale pentru a rezolva criza de medici de la SJU

Ședință cu managerii de spitale pentru a rezolva criza de medici de la SJU

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a organizat marți o ședință de lucru la Instituția Prefectului Gorj, la care au participat managerii spitalelor din județ, conducerea DSP și a Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

Discuțiile s-au concentrat pe criza apărută la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Târgu Jiu, la specializările cardiologie și diabet. Obiectivul a fost găsirea de soluții urgente prin colaborarea dintre unitățile medicale din județ. S-a decis detașarea unui medic cardiolog de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești la SJU Târgu Jiu pentru a asigura permanența gărzilor în luna ianuarie.

Problema pe Secția de diabet a SJU Târgu Jiu va fi rezolvată în această lună prin aducerea a doi medici proaspăt specializați în diabet și boli de nutriție. De asemenea, echipa de la SJU Târgu Cărbunești se va completa cu un medic specializat în diabet și boli de nutriție.

Prefectul Iulian Popescu a solicitat DSP Gorj să întocmească până vineri, 12 ianuarie, o situație centralizată cu necesarul urgent de medici solicitat de spitalele din județ pentru asigurarea continuității actului medical.

Citește și: Un român stabilit în Spania a câștigat marele premiu la loteria El Niño

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS