17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCele mai grave accidente rutiere din Dolj, în 2023

Cele mai grave accidente rutiere din Dolj, în 2023

Anul 2023 a fost marcat de numeroase accidente rutiere petrecute pe străzile din Doj, în timpul cărora multe persoane și-au pierdut viața, în special tineri. Gazeta de Sud a făcut o retrospectivă a accidentelor rutiere grave care au avut loc în județul Dolj, pe tot parcursul anului ce tocmai s-a încheiat.

Tânăr polițist mort în accident cu o săptămâna înainte de Crăciun

Pe 19 decembrie, un accident mortal s-a petrecut pe DN 55, în localitatea doljeană Bratovoiești. Un tânăr, de 23 de ani, Craiova, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat pe sensul opus de deplasare. Apoi a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat, de 56 de ani. În urma evenimentului tânărul a murit. Acesta era polițist în cadrul unei secții din Dolj.

Cu două zile mai devreme, pe 17 decembrie, o craioveancă de 71 de ani a murit într-un accident rutier pe DN 65. Mașina în care se afla femeia s-a lovit de un alt autoturism care circula din sens opus.

De asemenea, la începutul lunii decembrie, o şoferiţă a murit după ce o autoutilitară intrată pe contrasens a lovit trei autoturisme. Accidentul a avut loc pe DN 65F, pe Centura de Nord a Craiovei. Un bărbat, de 46 de ani, din județul Argeș, în timp ce conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, pe DN 65F, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a pătruns pe contrasens. Acolo, cu partea stânga spate a semiremorcii, a intrat în coliziune cu trei autoturisme. În accident a fost rănită o tânără de 33 de ani, din județul Dolj, conducătoarea unuia dintre cele trei autoturisme. Femeia a murit la spital, dimineaţa următoare.

Mulți tineri din Dolj morți în accidente

La finalul lunii noiembrie, un bărbat de 35 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina, pe DC55, în afara localităţii Piscu Vechi. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au descoperit că bărbatul care se afla la volan și care a murit nu avea permis de conducere.

Un alt eveniment rutier în timpul căruia un alt tânăr și-a pierdut viața a avut loc la începutul lunii noiembrie. Tânărul avea 29 de ani și era din comuna Galicea Mare. Acesta a murit după ce a intrat cu mașina într-un podeț, pe DN 56 A, în comuna Maglavit. Polițiștii au stabilit că acesta nu avea permis de circulație.

Luna octombrie a fost marcată de un grav accident care a avut loc între localitățile doljene Mârșani și Rojiște. Un bărbat de 54 de ani a murit, iar alte șapte persoane au fost rănite. Potrivit IPJ Dolj, un bărbat de 72 de ani, din Rojişte, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 604 A, în afara localităţii Mârşani, s-ar fi angajat în depăşirea unei căruțe care circula în faţa sa. Aceasta era condusă de un bărbat de 71 de ani, din Rojişte. Autorurismul ar fi acroşat căruța, moment în care ar fi intrat în coliziune cu autoturism ce circula din sens opus. Acesta era condus de un bărbat de 51 de ani, din Mârşani.

Multe accidente grave în august

În luna august un alt tânăr își pierdea viața în mod tragic. Acesta conducea un autoturism pe DN 6, din direcția Craiova către Caracal. Apoi ar fi pătruns pe sensul opus de mers. Autoturismul a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule(TIR) înmatriculat în Polonia. După impact tirul a luat foc, potrivit IPJ Dolj. Autoturismul a fost proiectat într-o autoutilitară ce se afla staționată într-o parcare special amenajată. În urma evenimentului a rezultat decesul conducătorului auto de 24 de ani. Alte patru persoane care se aflau în autoturism au fost rănite.

Pe 20 august, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 6, la ieșire din orașul Filiași. Aceștia au constatat faptul că un bărbat de 70 de ani, din orașul Filiași, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, din direcția Filiași către Craiova, la intersecția cu strada Școlii, din satul Răcarii de Sus, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânar de 20 de ani, din comuna Brâncoveni, județul Olt, ce circula din sens opus, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, o femeie de 57 de ani, din municipiul București, pasager în al doilea autoturism a decedat. De asemenea, conducătorii auto și un bărbat de 59 de ani, din municipiul București, pasager tot în al doilea autoturism, au necesitat îngrijiri medicale.

Tot în luna august, un alt bărbat a murit într-un cumplit accident rutier petrecut pe DN 65C, în afara localității Bulzești. În eveniment au fost implicate două vehicule. Unul era condus de o femeie de 42 de ani, celălalt de un bărbat de 39 de ani, ambii din judeţul Vâlcea. În urma accidentului, bărbatul a decedat, iar femeia a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital.

Doi tineri au murit în localitatea Dobridor

Ultima zi a lunii iulie 2023 s-a sfârșit tragic pentru doi tineri din Moțăței care au murit în timpul unui accident care s-a petrecut în localitatea doljeană Dobridor. Șoferul de 25 de ani a pierdut controlul volanului, iar mașina în care se afla alături de alte trei persoane a intrat într-un stâlp de electricitate. În urma impactului violent, șoferul și un pasager și-au pierdut viața, iar alte două persoane aflate în mașină au ajuns la spital.

În luna iunie, un grav accident rutier s-a petrecut pe DN 6, între localitățile Leu și Coșoveni, județul Dolj. O persoană a murit și alte două au fost rănite. În acest caz, un bărbat de 53 de ani, din comuna Castranova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat de 40 de ani, din municipiul Caracal. În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a decedat. Șoferul de 40 de ani și o femeie de 47 de ani, pasager în autoturismul acestuia au necesitat îngrijiri medicale.

Bebeluș rănit într-un accident provocat de tatăl său, care a condus beat criță

În aceeași lună, un bebeluș de patru luni a fost rănit în timpul un accident rutier produs de tatăl său. Acesta din urmă a condus având o alcoolemie de 1,62 mg/l. Accidentul a avut loc în Băilești. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 36 de ani, din municipiul Băilești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenței, la intersecția cu strada Revoluției, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu un copac. În urma evenimentului, un copil de 4 luni, pasager în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale fiind transportat la spital.

Două femei au murit într-un accident în localitatea Gogoșu

În luna aprilie a lui 2023, un bărbat de 43 de ani a murit pe Centura de Nord a Craiovei. Acesta s-a răsturnat cu mașina.

În luna februarie, un alt eveniment rutie tragic s-a petrecut în localitatea doljeană Gogoșu. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un bărbat de 47 de ani, din comuna Cernătești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606 C, din direcția Sopot către Cernătești, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un copac. În urma evenimentului rutier, două femei de 47 și 54 de ani, din comuna Cernătești, pasagere în autoturism, au decedat. Șoferul și alți doi bărbați, de 20 și 59 de ani, tot pasageri în autoturism, au fost transportați la spital.

Tot în februarie, o femeie de 45 de ani, din Craiova, a murit la Malu Mare. Mașina în care se afla a intrat într-un utilaj de deszăpezire. Potrivit polițiștilor, un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, din direcție Bechet către Craiova, în localitatea Malu Mare, a pătruns pe contrasens și a intrat in coliziune cu un utilaj de deszăpezire, condus de un bărbat de 54 de ani, din comuna Bucovăț. În urma evenimentului rutier, o femeie de 45 de ani, din Craiova, pasageră în autoturism a decedat. Conducătorul auto și o a treia persoană, pasager în autoturism au fost transportați la spital.

Anul 2023 a început cu accidente grave

Anul trecut a debutat cu un accident teribil la Ișalnița, pe DN 6. Două persoane au murit, iar alte cinci au necesitat îngrijiri medicale. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un bărbat din județul Vâlcea, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe prima bandă a DN 6, în localitatea Ișalnița, sensul de deplasare Craiova către Filiași, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație. Apoi a fost lovit din spate de un microbuz de marfă în care se aflau 5 persoane.

Câteva zile mai târziu, o femeie de 69 de ani, din Răcarii de Sus, a murit după ce a fost acroşată de o maşină pe DN 6. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un bărbat de 52 de ani, din oraşul Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Răcarii de Sus, din direcţia Filiaşi către Craiova, ar fi surprins și accidentat o femeie de 69 de ani, din aceeaşi localitate, ce se deplasa pe partea carosabilă în calitate de pieton. În urma evenimentului rutier, femeia a decedat.

Potrivit unui bilanț al IPJ Dolj, de la începutul anului 2023 şi până la data de 18 octombrie, în judeţul Dolj au fost înregistrate 74 de accidente rutiere grave. Dintre acestea, 23 au fost comise în municipiul Craiova. În urma acestor accidente grave de circulaţie au decedat 46 de persoane. De asemenea, au fost rănite grav 42 de persoane şi au fost rănite uşor 30 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS