19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: A zburat cu aproape 130 de km/h pe Calea București

Craiova: A zburat cu aproape 130 de km/h pe Calea București

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au fost prezenți pe drumurile publice din județ pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. În timpul acțiunii, un tânăr a fost prins în timp ce conducea cu aproape 130 de km/h, pe Calea București din Craiova.

Cu acesta ocazie au fost instituite filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive. Astfel, au fost legitimate și verificate peste 230 de persoane, fiind controlate și 197 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 39.000 de lei, fiind reținute și 16 permise de conducere. Totodată, polițiștii au readus în atenția conducătorilor auto modificările legislative privind Legea Anastasia.

Vitezomani pe Calea București și Calea Severinului

Un tânăr de 29 ani, din județul Timiș, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, cu viteza de 109 km/h. Tot pe strada Calea Severinului, a fost înregistrată de aparatul radar și o tânără de 28 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h. Ambii conducatori auto au fost sancționați contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București, cu viteza de 127 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Citește și: Patru craioveni, prinși la volan sub influența drogurilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS