13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa închisoare pentru tentativă de omor după un scandal între suporteri, la Craiova

La închisoare pentru tentativă de omor după un scandal între suporteri, la Craiova

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare, vineri, 27 octombrie, pentru tentativă de omor, după un conflict care a avut loc în decembrie 2021, între membrii a două grupări de suporteri din Craiova. În urma scandalului, un bărbat a fost înjunghiat, iar altul a fost lovit cu ciocanul în cap.

Conflictul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2021, pe strada Măcinului din Craiova, între mai mulţi bărbaţi din grupările de suporteri „Ponsiona”şi „Sezione Ultra”. În urma scandalului, un craiovean – Ionuţ M. a fost înjughia. De asemenea, un alt bărbat – Mihai R. a fost lovit cu un ciocan în cap.

În urma cercetărilor, doi bărbaţi, Dan V. şi Florin B, au fost acuzaţi de tentativă de omor. Până în acest moment, cei doi inculpaţi s-au aflat sub control judiciar. Instanţa a prelungit această măsură inclusiv în luna septembrie a acestui an. Însă, vineri, 27 octombrie, magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pe fiecare dintre ei.

Filmul scandalului dintre suporteri

Disputa întrea anumiţi membrii ai celor două grupări a pornit încă din timpul deplasării către un meci al Universităţii Craiova, care s-a jucat la Mediaş. Ei au mers împreună la meci, cu un autocar, iar în timpul unei opriri au început să se certe. Potrivit rechizitoriului, după cearta iniţială, toate persoanele s-au liniştit şi au continuat deplasarea până Mediaş. Însă, în timpul meciului, s-a iscat o nouă dispută verbală între unii membri ai aceloraşi două grupări de suporteri. Aceştia au fost evacuaţi de jandarmi de pe stadion. Cu toţii veniseră la meci cu acelaşi autocar. După cearta care a avut loc pe stadion, membrii din Sezione Ultra le-au transmis celor din Ponsiona că nu le mai permit să se întoarcă la Craiova în acelaşi mijloc de transport cu ei.

Ajunşi la Craiova, unii cu autocarul, cei din gruparea Ponsiona prin mijloace proprii, lucrurile s-au precipitat şi mai mult. După ce a aflat despre conflict, liderul Ponsiona, care nu fusese la Mediaş, a mers însoţit de alţi bărbaţi la domiciliul unuia dintre membrii Sezione. Acolo, gruparea obişnuia să lase steagurile şi bannerele. Acesta din urmă a fost avertizat telefonic de către concubina sa că pe stradă sunt două maşini care îl aşteaptă. A decis să meargă spre casă, însoţit de alţi membri ai grupării Sezione cu care se afla în centrul Craiovei.

Ajunşi pe strada Măcinului, Ionuţ M. din gruparea Sezione a încercat să vorbească cu liderul Ponsiona, mai ales fiindcă cele două grupări se aflau în relaţii bune, în mod normal. Însă nu au reuşit să se înţeleagă, iar un alt membru al Sezione a intrat în discuţie. În acel moment, un suporter din Ponsiona l-a lovit cu un ciocan de tâmplărie în cap. Victima a căzut la pământ, însă a reuşit să pareze cu mâna cea de-a doua lovitură. Imediat după aceea, cel care a lovit cu ciocanul s-a baricadat în maşină.

Conflictul a continuat şi a culminat cu momentul în care liderul Ponsiona l-a înjunghiat de două ori în spate pe Ionuţ M. După aceea, scandalul a încetat, membrii Ponsiona fugind de la locul scandalului. Ambele victime au fost duse la spital de către membrii Sezione Ultra, cu maşini proprii. Bărbatul înjunghiat a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, cel lovit cu ciocanul a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri.

Câte trei ani şi patru luni de închisoare

După un an şi zece luni de la scandal, cei doi inculpaţi au fost condamnaţi la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

„Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată M. Ionuţ Iustinian). … Condamnă pe inculpatul V. Dan Constantin la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1.800 de lei amendă penală“, a menţionat instanţa în cazul inculpatului care l-a înjunghiat pe unul dintre membrii Sezione.

De asemenea, V. Dan trebuie să plătească 45.000 de lei, daune morale, celui pe care l-a înjunghiat. Decizia nu este, însă, definitivă, iar inculpaţii pot face apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Şi celălalt inculpat a primit aceeaşi pedeapsă. „Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa principală de 3 ani, 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (faptă din 18/19.12.2021, persoană vătămată R. Mihai Alexandru). … Condamnă pe inculpatul B. Florin Daniel la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, echivalentul a 90 zile-amendă, pentru săvârşirea faptei de tulburare a ordinii şi liniştii publice. … Contopeşte pedepsele aplicate şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa închisorii de 3 ani şi 4 luni. La aceasta se adaugă pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1800 lei. Urmează ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare. De asemenea, 1800 de lei amendă penală“, a mai specificat instanţa.

Citeşte şi: Două spitale din Craiova vor primi echipamente de peste 11 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS