23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe scumpește intrarea la Water Park

Se scumpește intrarea la Water Park

Se schimbă taxele de intrare la Water Park. De la 1 ianuarie 2024, vor intra în vigoare alte taxe de acces la complexul de agrement acvatic „Craiova Water Park“.

Inaugurat în august 2017, Water Park-ul din „Tineretului“ a mers timp de cinci ani pe aceleaşi taxe, având în vedere că a fost construit cu fonduri europene (o investiţie de 20 de milioane de euro, cu jumătate din bani asiguranţi dintr-un împrumut bancar). Din 2023 nu a mai fost sub monitorizarea UE, aşa că primăria a putut umbla la nivelul taxelor de acces. Lucru care s-a şi întâmplat.

Acum,potrivit unui proiect de hotărâre privind stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2024, aflat în consultare publică, de anul viitor vor fi instituite alte taxe de acces la Water Park. Iată care vor fi noile taxe: ora de acces la bazin va fi taxată cu 23 de lei, iar taxa de depăşire a pachetului achiziţionat va fi de 6 lei/oră. Accesul la bazin va fi taxat cu 55 lei /zi, și sauna tot 55 lei va fi taxată, dar atenție doar 3 ore acces bazin plus saună. 300 lei va fi abonamentul nominal pentru acces nelimitat la bazin, valabil 30 de zile de luni până duminică. Pentru un abonament, valabil 180 de zile, craiovenii și nu numai, vor plăti 1500 lei abonament nominal cu acces nelimitat la bazin.

Un alt pachet oferă un abonament nominal cu acces nelimitat bazin + sauna la suma de 400 lei, valabil 30 de zile în perioada 1 septembrie – 31 mai. Taxa pentru însoțitorul unui copil minor aflat la cursul de înot crește de la 3 lei la 4 lei/oră. Însoțitorii copiilor care merg la înot vor avea posibilitatea să-și facă un abonament cu o valabilitate de 180 de zile la un preț de 100 de lei, dar cu o singură intrare pe zi. Pentru acces nelimitat, însoțitorul va plăti 200 de lei pentru un abonament nominal. Primăria mai introduce și o taxă pentru acces la evenimente în valoare de 35 de lei. Pasionații de fitness trebuie să știe că taxa pentru închirierea sălii de fitness este de 300 lei/zi. P principiul și Water Parkul face reclamă va fi introdusă o nouă taxă, 150 lei/mp/luna – taxa pentru închiriere spații reclamă. Suprataxa pentru pierderea brățării crește de la 15 lei la 65 de lei.

Water Park-ul din Craiova
Water Park-ul din Craiova

Ce taxe sunt la acest moment

Așa cum spuneam, din 2017 şi până în 2023, taxele au fost aceleaşi, cu diferenţe de câţiva lei din cauza indexării cu rata inflaţiei. Cine a intrat la Water Park în acest an a văzut că taxele au fost în funcție de preferinţele clientului. Şi total diferite faţă de cele de până acum. Astfel, ora de acces la bazin a fost taxată cu 20 de lei, taxa de depăşire a pachetului achiziţionat este de 5 lei/oră, accesul la bazin costă 45 de lei pe zi, şi sauna tot 45 de lei. Pentru trei ore de acces la bazin, cumulat cu saună şi o tură la sala de fitness, taxa este de 60 de lei.

Primăria a introdus şi abonamente nominale, cu acces nelimitat la bazin. Un astfel de abonament costă 600 de lei şi este valabil 30 de zile. Dacă vrei să foloseşti şi sauna, atunci abonamentul va avea alt preţ: 800 de lei. Eşti pasionat şi de fitness şi vrei să intri şi la sală? Preţul este altul. Pentru o lună de acces nelimitat la bazine, la saună şi la sala de fitness de la Water Park trebuie să scoţi din buzunar 1.000 de lei.

În rest, mai este o taxă de 3 lei/oră pentru însoţitorul copilului care merge la cursul de înot şi o taxă de 50 de lei pentru accesul la evenimentele care au loc la Water Park. În plus, trebuie să ai mare grijă de brăţară şi de cheia de la vestiar. Pierderea oricăreia dintre ele se suprataxează cu 15 lei. Copiii cu vârsta de până la 5 ani au acces gratuit. În taxa pe oră este şi o perioadă de graţie: 30 de minute gratuite, timp considerat necesar pentru echipare şi dezechipare.

Water Park Craiova
Water Park Craiova

Care este programul de acces

Programul de funcţionare al Water Park este zilnic, între orele 10.00 – 21:30, cu excepţia sărbătorilor de Paşte, Crăciun şi 1 Ianuarie. Accesul clienţilor este permis între orele 10:00 şi 21:30, în timpul sezonului rece, şi între orele 09:00 şi 21:00, în timpul sezonului cald. Accesul la tobogane este permis între orele 11:00 – 18:00 în sezonul rece şi între orele 09:00 – 20:00 în sezonul cald. Toboganele se pot opri ori de câte ori este nevoie din punct de vedere tehnic.

La intrarea în complex se primeşte o brăţară individuală de acces, realizată din material rezistent la apă (plastic, silicon etc). Potrivit regulamentului de funcţionare al Craiova Water Park, însoţitorii cursanţilor au acces numai în spaţiul de aşteptare şi la grupurile sanitare, cu excepţia însoţitorilor copiilor minori sau cu dizabilităţi, cu vârsta până la 14 ani, cărora le este permis accesul şi la vestiare, în vederea echipării şi dezechipării. Părăsirea definitivă sau temporară a perimetrului Water Park este echivalentă cu anularea brăţării de acces, fără nicio despăgubire sau rambursare a costului acesteia, cu excepția cazului în care persoana respectivă deţine un abonament care îi permite accesul.

Este interzisă intrarea în Water Park cu brăţara aparţinând altui utilizator şi/sau împrumutul acesteia către altă persoană. De asemenea, este interzis accesul pe spaţiul verde oriunde în perimetrul Water Park, precum şi în zonele expres delimitate ca nefiind accesibile vizitatorilor/utilizatorilor parcului acvatic, prin semnalizare corespunzătoare. Copiii sub 14 ani pot intra la Water Park doar dacă sunt însoţiţi de un adult şi sunt supravegheaţi pe toată durata şederii.

Water Park-ul din Craiova
Water Park-ul din Craiova

Ce interdicţii mai sunt la Water Park

Odată cu noile taxe, Primăria instaurează și anumite reguli. Intrarea în Complex și utilizarea serviciilor este posibilă doar cu bilete sau abonamente valabile, care pot fi achizitionate de la casierie sau online. Intrarea la Water Park se face în ordinea sosirii. De la această regulă fac excepție, femeile gravide, femeile cu copii mici, persoanele cu vederea sau auzul afectate, persoanele cu handicap locomotor și alte persoane cu dizabilități. La atingerea numărului maxim de clienți a capacității Complexului, se permite accesul altor clienți doar în număr egal cu numărul celor care părăsesc complexul. La intrare, persoanele primesc o brăţară tip ceas care este valabilă în ziua intrarii, intră cu ea doar o singură dată, nu se răscumpără şi nu poate fi transmisă altcuiva. Bonul de intrare (factura) se păstrează până la plecare. După cumpărarea abonamentului pentru intrare clientul primește un card de acces.

În cazul cumpărării unui abonament se pot utiliza serviciile corespunzătoare tipului de abonament până în ziua expirării abonamentului. Abonamentele sunt nominale. Dacă nu dețin documente care să dovedească faptul că sunt îndreptățite să beneficieze de gratuitate pentru a intra în Complex, vor achita prețul întreg. Clienţii Complexului răspund financiar pentru integritatea brăţării tip ceas primită la intrare şi pentru bunurile Complexului. Nepurtarea bratarii atrage după sine evacuarea din Complex fără restituirea taxei de intrare. Clienții răspund pentru pagubele şi costurile cauzate de pierderea, însuşirea şi utilizarea neautorizată a brățării tip ceas. Dacă clientul îşi pierde brăţara tip ceas este obligat să plătească o taxă de înlocuire.

Nu faci duș, nu intri în bazin

Pentru siguranța clienților, în zonele cele mai frecventate ale Complexului funcționează sisteme de monitorizare cu camere de luat vederi – cu respectarea totală a normelor juridice referitoare la acestea. La plecare clientul poate ieşi prin oricare poartă. Predă brățara tip ceas la casierie unde se verifică dacă sunt datorii cauzate de depăşirea duratei de ședere în Complex. Brățara tip ceas rămâne la casier. În cazul șederii în Complex peste durata de valabilitate a biletuluisau abonamentului, se adauga o taxă de depășire pachet. Personalul Complexului nu își asumă nici o responsabilitate pentru accidentele sau îmbolnăvirile cauzate de anumite afecțiuni ale vizitatorilor. Este interzis accesul în Complex al copiilor sub 14 ani neînsoțiți. Persoanele peste 14 ani își dovedesc vârsta prin carte de identitate, carnet de student, pașaport.

Toți vizitatorii trebuie să respecte semnele de avertizare din incinta Complexului, să poarte echipamente de protecție,cască de înot, colace de alunecare. În caz de furtună, persoanele trebuie să părăsească bazinele, să plece sau să se adăpostească. Din cauza pericolului de alunecare, este recomandată purtarea papucilor Persoanele care suferă de boli de piele, ochi umflați, scurgeri din urechi, scurgeri nazale, plăgi deschise, sângerări sau orice boli transmisibile sau care poartă bandaj sau plasture, nu au acces în bazine. Este interzisă intrarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. De asemenea, sunt interzise competițiile sau ținerea respirației sub apă repetitiv, înotul subacvatic prelungit. Totodată, este interzisă intrarea vizitatorilor în zona bazinelor, dacă nu au folosit dușurile din vestiare. Persoanele care stau la soare trebuie să facă duș înainte de fiecare intrare în apă, în scopul de a clăti transpirația și loțiunile de protecție solară. Copii până la 2 ani trebuie să poarte scutec de înot curat acoperit cu material impermeabil. Interzis este și scuipatul, înghițirea apei, suflatul nasului în apă, urinatul, defecarea în bazine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS