11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRugină apărută pe elementele componente folosite pentru modernizarea Căii Eroilor 

Rugină apărută pe elementele componente folosite pentru modernizarea Căii Eroilor 

Au început să ruginească unele dintre elementelor componente folosite la reabilitarea Căii Eroilor, din Târgu Jiu. Rugina a apărut la stâlpii din gardul galvanizat care a fost montat pe stânga și pe dreapta Căii Eroilor.

Cu toate că sunt dintr-un material care nu ar trebui să ruginească, în anumite zone nu s-a întâmplat așa. Elementele de rugină sunt prezente în zona capacelor din plastic. Acestea împiedică apa de ploaie să se acumuleze în țevile respective. Țevile nu au fost însă finisate cum trebuie la capete și capacele nu s-au așezat cum trebuie pe margine. Aici a intervenit apa care a afectat materialul.

Gardul din țeavă galvanizată a fost montat pe diferite tronsoane din Calea Eroilor, pentru a genera o simetrie pe strada respectivă. La baza gardurilor a fost plantată iederă, care este rezistentă și în perioada sezonului rece. Pe gard a apărut deja rugina, deși încă nu a fost semnată recepția. 

Întârzie recepția pe Calea Eroilor 

Autoritățile din Târgu Jiu ar fi trebuit să semneze încă din vară recepția lucrărilor derulate pe Calea Eroilor, pe tronsonul cuprins între Biblioteca Județeană Gorj și Biserica „Sfinții Apostoli”. La dispoziția autorităților locale încă se află și garanția de bună execuție a lucrărilor care este în valoare de 1 milion de lei. S-a lucrat la sistemul de canalizare, rețeaua de iluminat public, montarea pavelelor din granit și la reamenajarea spațiilor verzi.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata în 9 luni de zile, însă s-a intrat în al treilea an de la semnarea contractului. Acesta a fost prelungit de trei ori prin acte adiționale. Calitatea lucrărilor urmează să fie supusă atenției specialiștilor. Există deficiențe în execuție, recunoscute chiar și de autoritățile locale. Acestea au fost puse pe seama faptului că pavelele au fost montate pe nisip și nu cu adeziv. Bugetul pentru lucrări a fost de peste 2 milioane de euro și asigurat de Ministerul Dezvoltării. Bugetul inițial a fost suplimentat de două ori până acum. Încă se mai lucrează pe anumite zone.

Reabilitarea Căii Eroilor este realizată după un proiect al arhitectului Dorin Ștefan. Calea Eroilor are 1,3 kilometri și face legătura între Parcul Central și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. În cele două parcuri se află operele lui Constantin Brâncuși, respectiv: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Fără Sfârșit. Lucrările executate sunt foarte importante, mai ales în ceea ce privește calitatea. Ansamblul „Calea Eroilor” a intrat în cursa pentru admitere în Patrimoniul Mondial gestionat de UNESCO.

Citeşte şi: Vâlcea: TIR căzut de pe pod după ce s-a lovit de o betonieră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS