5.6 C
Craiova
miercuri, 6 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjTransporturile periculoase de mărfuri, verificate de polițiștii gorjeni

Transporturile periculoase de mărfuri, verificate de polițiștii gorjeni

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai ISCTR, au acționat în perioada 25-26 septembrie pe drumurile publice din județul Gorj, în vederea prevenirii și combaterii abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale. Ca măsuri complementare au fost reținute cinci permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

Pe 26 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat o persoană, de 47 de ani, din comuna Albeni, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparținând altei persoane.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 lei, în conformitate cu prevederile OG 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulior privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă a conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unității emitente.

Citeşte şi: Celine Dion, tot mai bolnavă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS