20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul din Craiova, „alintat“ de primărie cu bani frumoşi

Water Park-ul din Craiova, „alintat“ de primărie cu bani frumoşi

Primăria Craiova a investit destul de mult în acest an în diverse achiziţii pentru Water Park. Obiecte de mobilier specific unui complex acvatic, substanţe de tratate a apei, revopsirea bazinelor şi multe produse de curăţenie – toate acestea au făcut o gaură mare în bugetul local.

Primăria Craiova face achiziţii peste achiziţii pentru Water Park, semn că vrea să atragă cât mai mulţi oameni acolo. Marea problemă este că, de cele mai multe ori, vizitatorii se plâng de mirosul oribil emanat de groapa de gunoi. Dincolo de acest aspect, bugetul local chiar a suferit o gaură destul de mare, după ce primăria a scos la licitaţie mai multe achiziţii pentru complexul acvatic.

În primăvara acestui an, bazinele din incinta WaterPark s-au reparat şi s-au revopsit cu 720.000 de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, s-au executat lucrări de reparaţii şi revopsire a celor opt bazine din beton. Acestea au o suprafaţă totală desfăşurată de 7.440 de mp. Pentru vopsirea acestora a fost necesară o vopsea epoxidică, iar parţial vopsea pe bază de clor cauciuc. Lucrările solicitate de către reprezentanţii complexului au fost acelea de şlefuire mecanizată a vopselei existente, tratarea fisurilor, reparaţii rigole şi zone deteriorate, impermeabilizare, finisare suprafeţe din beton, dar şi aplicarea a două straturi de vopsea.

Mobilier şi articole de plajă de peste 80.000 de euro

Water Park-ul nu putea să întâmpine venirea sezonului estival fără mobilier nou şi fără anumite articole specifice. Aşadar, Primăria Craiova a mai investit încă 407.876 de lei, adică 81.575 de euro, fără TVA, pentru cumpărarea de şezlonguri şi măsuţe de plajă, umbrare şi colaci pentru tobogane. La acel moment, licitaţia a fost împărţită pe trei loturi. Cel referitor la umbrare, în valoare de 130.000 de lei, nu a avut sorţi de izbândă fiindcă nicio firmă nu a depus o ofertă. La aceşti bani s-au mai adăugat alţi 431.722 de lei, fără TVA, pe substanţe pentru tratarea apei. Aşadar, doar aceste trei licitaţii s-au ridicat la o valoare totală de 1.559.598 de lei, fără TVA (315.070 de euro).

Parfumuri ambientale de peste 2.000 de euro

După aceste trei investiţii piperate, în luna iulie, primăria a decis să mai pompeze bani pentru WaterPark. Aşa că a scos la licitaţie câteva anunţuri pentru a cumpără produse de curăţenie, două aparate de curăţare cu presiune, dar şi 42 de uscătoare de păr profesionale.

Să le luăm pe rând. Primul dintre anunţurile Primăriei Craiova se referă la achiziţionarea de produse de igienizare pentru Complexul de Agrement Acvatic Water Park. Acest contract are o valoare totală de 34.820 de lei, fără TVA şi presupune cumpărarea a trei tipuri de produse. Este vorba despre hârtie igienică în valoare de 14.400 de lei, săpun spumă la 1l (120 de bucăţi), în valoare de 6.720 de lei, detergent pentru dezinfectat gresia şi faianţa la 5l (100 de bucăţi) – în valoare de 3.500 de lei. Cireaşa de pe tort sunt cele 30 de sticle de 1 l de „esenţă de parfum ambiental profesional“. Acestea au costat 10.200 de lei, adică 340 de lei bucata. Firma câştigătoarea, care va livra produsele solicitate, este S.C. Dalexa SRL.

Uscătoare de păr de aproape 26.000 de lei, fără TVA

O altă achiziţie pe care Primăria Craiova o face pentru WaterPark este reprezentată de două aparate de curăţare cu presiune pentru întreţinerea complexului de agrement Water Park. Valoarea celor două aparate s-a ridicat la 4.857 de lei, iar ofertantul câştigător a fost S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A.. Înainte de licitaţia pentru cele două aparate de curăţare, primăria a mai publicat în SEAP un anunţ, referitor la cumpărarea de 42 de uscătoare de păr profesionale pentru Water Park, pe care a cheltuit 25.743 de lei, fără TVA, adică 612 lei bucata. Firma câştigătoarea a fost, în acest caz, S.C. DHARMA CONSTRUCT S.R.L. După un calcul simplu, ne dăm seama că, numai pentru achiziţiile menţionate Primăria Craiova a pompat către complexul acvatic, anul acesta, 1.625.018 de lei, fără TVA.

Alte produse de curăţenie pentru instituţiile din subordine, inclusiv pentru Water Park

Iar Water Park-ul se mai regăseşte pe încă o listă a instituţiilor din subordinea primăriei care vor primi şi alte produse de curăţenie. Municipalitatea mai cumpără încă un lot de astfel de produse atât pentru sediul central al instituţiei şi pentru sediile altor instituţii din subordine. Este vorba despre Impozite şi Taxe, Evidenţa Persoanelor, Parcarea subterană, Direcţia Baze Sportive şi WaterPark.

În cazul acestei licitaţii, suma se ridică la 34.824 de lei, fără TVA. Din aceşti bani se vor cumpăra produse precum bureţi de vase, cozi de mop, mături, făraşe, găleţi, lavete, mănuşi pentru menaj, saci menajeri, clor, soluţie de curăţat covoare, detergent, odorizant lichid pe toalete, soluţii antimucegai, tablete clorigene, alcool sanitar, soluţie anticalcar detergent de vase, soluţie curăţare pardoseli, perii pentru covoare, detartrant, perii pentru WC, soluţie pentru curăţarea mobilei, dispensere pentru săpun lichid, etc. Firma care a câştigat licitaţia este S.C. FLYNG IMPEX S.R.L. S.R.L..

Citeşte şi: Bilanţul IntenCity. Craiova, pe minus cu peste 3 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS