34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA „zburat” cu peste 200 de km/h pe șoselele din Dolj

A „zburat” cu peste 200 de km/h pe șoselele din Dolj

Un șofer din Gorj a fost prins cu peste 200 de km/h pe șoselele din Dolj, iar un altul din județul nostru a condus cu aproape 150 km/h în localitate. Ambii au fost prinși de polițiștii doljeni. Nu au fost singurii care au încălcat legea, așa că polițiștii au împățit amenzi cu nemiluita.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 370 de persoane, fiind controlate și 425 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei. Totodată, au fost reținute 50 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate și 14 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală. Este vorba despre faptul că în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare. A fost eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

„Zbura” cu 202 km/h

În cursul zilei de 15 iulie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat un bărbat de 32 de ani, din județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în afara localității Radomir, acesta fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 202 km/h (+102 km/h).

Bărbatul a fost sancționat contravențional, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Alt șofer conducea cu 145 km/h, în localitate

În dimineața zilei de 15 iulie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj au depistat un bărbat, din comuna Melinești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6B, în comuna Goiești. Acesta a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h (+95 km/h). Și acest șofer a fost sancționat și i s-a reținut permisul pentru 120 de zile.

Citește și: Vrei să eviți aglomerația de pe Autostrada Soarelui? Iată câteva rute alternative

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS