17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Prins cu un cuţit de 22 de cm, la păcănele

Craiova: Prins cu un cuţit de 22 de cm, la păcănele

Poliţiştii doljeni au organizat, sâmbătă, mai multe acţiuni atât în domeniul rutier, cât şi pentru prevenirea altor ilegalităţi. Un bărbat a fost prins cu un cuţit de 22 de cm în timp ce se juca la păcănele, un alt bărbat deţinea două punguţe în care este posibil să fi fost droguri, iar un altul conducea mort de beat pe Bulevardul Râului din Craiova.

În ultimele 24 de ore, în județul Dolj au fost organizate și executate acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. La acțiuni au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Peste 250 de maşini oprite în traffic

Acțiunile au vizat asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma activităților desfășurate, forțele de ordine au legitimat 710 persoane. De asemenea, au controlat peste 250 de autoturisme. Au fost testați cu aparatele drugtest și etilotest peste 180 de conducători auto.

Pentru neregulile contatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale. Acestea au avut o valoare totală de aproximativ 23.000 de lei, fiind constatate și 5 infracțiuni.

Peste 800 de testări pentru consum de alcool

De asemenea, în intervalul orar 22.00 – 06.00, în municipiul Craiova a fost organizată o acţiune cu efective sporite, pe linie rutieră. Polițiștii doljeni au beneficiat și de sprijinul polițiștilor rutieri din județele limitrofe și Direcția Rutieră.

Au fost efectuate 808 de testări pe alcool și 66 testări cu aparatele drugtest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru conducere sub influența alcoolului și şase pentru influența substanțelor psihoactive. În acelaşi timp, au fost constatate 11 infracțiuni.

Cu un cuţit de 22 cm la păcănele

Cu ocazia controlului efectuat într-o societate comercială cu specific jocuri de noroc, situată pe Bulevardul 1 Mai, din Craiova, a fost identificat un bărbat din comuna Sopot, care avea asupra sa două punguțe din material plastic. În acestea se afla o substanță pulverulentă, de culoare albă. Substanțele au fost ridicate pentru cercetări urmând a fi înaintate structurii competente cu continuarea cercetărilor.   

Tot într-o societate comercială cu specific jocuri de noroc, situată pe Bulevardul 1 Mai, din Craiova, a fost identificat un bărbat din Craiova ce avea asupra sa un cuțit în lungime totală de 22 cm. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal. 

De asemenea, un bărbat din Craiova a fost depistat în trafic, pe strada Râului, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Citeşte şi: Tânără dispărută. Dacă aţi văzut-o, sunaţi la poliţie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS