16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe montează scenele pentru IntenCity. Organizatorii speră să vândă multe bilete pe ultima sută de metri

Se montează scenele pentru IntenCity. Organizatorii speră să vândă multe bilete pe ultima sută de metri

Se lucrează cu intensitate la montarea scenelor din cadrul Festivalului IntenCity de la Craiova. Organizatorii promit o scenă absolut spectaculoasă, cel puţin pe Stadionul Ion Oblemenco. La aceasta se va adăuga, faţă de anul trecut, şi cea din Sala Polivalentă, acolo unde vor cânta doar artişti din zona de hip-hop şi trap. Managerul Operei Române Craiova nu s-a avântat să spună numărul exact de bilete şi abonamente vândute, însă a ţinut să transmită că se aşteaptă ca vânzarea să crească foarte mult în această perioadă, adică pe ultima sută de metri.

Numai opt zile ne mai despart de Festivalul IntenCity, iar pregătirile se fac la foc continuu. Cea mai solicitată în acest moment este echipa care se ocupă de montarea celor două scene – atât cea de pe stadion, cât şi cea din Polivalentă. Miercuri la prânz, se lucra intens la montarea întregii structuri a scenei de pe Ion Oblemenco, dar şi a tribunelor VIP.

Reprezentantul echipei a spus că totul merge ca uns şi că nu au avut parte de niciun obstacol. „Am început deja de ceva timp să amenajăm cele două scene, am depăşit prima jumătate a lucrărilor. Mergem concomitent cu scenele de pe stadion şi din Polivalentă. Nu am avut incidente de niciun fel şi suntem în grafic cu totul. Avem implicate şapte departamente şi 150 de persoane implicate astăzi (n.r. miercuri). Vom creşte forţa de lucru progresiv fiindcă aşa se întâmplă de obicei. Cel mai probabil vom ajune la 300, poate chiar 400 de persoane, în funcţie de cerinţe“, a spus Aiad El Rahman, project manager.

Scenă de 68 de metri lăţime

Echipa care se ocupă de scene promite că, mai ales cea de pe Oblemenco, va fi un spectacol în sine. „Scena va fi superbă, extraordinară. Luaţi-vă bilete, veniţi la IntenCity, vă aşteptăm la Craiova! Ca şi detalii despre scenă, aceasta are 68 de metri lăţime. Avem un regim de înălţime de 25 de metri. Este un mastodont de scenă. În momentul de faţă am reuşit să unim toată România din punct de vedere logistic pentru a ajunge aici şi a face, după cum îl veţi vedea, acest mastodont. Din punct de vedere tehnic lucrurile au evoluat foarte mult faţă de anul trecut şi am reuşit să aducem la Craiova o tehnică ce va răspunde tuturor cerinţelor internaţionale. Vom putea să răspundem tuturor solicitărilor artiştilor din cele trei seri de spectacol“, a mai adăugat Aiad El Rahman.

Ca şi costuri, montarea scenelor, toate construcţiile adiacente, tribunele VIP, gardurile de delimitare, porţile de acces în festival şi paza, s-au ridicat la suma de 1.190.000 de euro.

Manager Opera Română: „Suntem undeva la 90% în ceea ce priveşte întreaga organizare a festivalului“

Managerul Operei Române Craiova (instituţia care se ocupă de organizarea IntenCity), Antoniu Zamfir, spune că organizarea merge foarte bine, nu există niciun fel de întârzieri şi nici nu au apărut detalii neprevăzute.

„Aş putea spune că suntem undeva la 90% în ceea ce priveşte întreaga organizare a festivalului, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere administrativ. Restul de 10% sunt detalii pe care întreaga echipă trebuie să le definitiveze până pe 30 iunie, când se deschid porţile festivalului. Vrem să primim publicul cum se cuvine. Să îi oferim acea experienţă de festival pe care o merită şi pe care cu siguranţă şi-o doreşte.

Până în acest moment nu a apărut ceva neprevăzut. Noi suntem într-o permanentă monitorizarea a tot ceea ce înseamnă relaţiile cu artiştii. Suntem zilnic conectaţi cu managementul lor pentru a ne asigura că toate cerinţele lor, mai ales cele din punct de vedere tehnic, care sunt foarte importante, sunt respectate. Toate cerinţele vor fi puse la dispoziţia lor. Este un gest de respect faţă de noi înşine, dar şi faţă de ei, fiindcă sunt artişti imenşi pe care am reuşit, cu eforturi deosebite, să îi aducem la Craiova“, a spus Antoniu Zamfir.

Doar 18.500 de doritori până acum la IntenCity

Managerul Operei Române Craiova a fost întrebat despre numărul biletelor şi abonamentelor vândute până în prezent. Acesta a fost rezervat. A declarat, totuşi, că miercuri (21 iunie) erau 18.500 de persoane care ar urma să participe la IntenCity. De menţionat că aici intră atât persoanele din categoria celor care au cumpărat bilete şi abonamente, cât şi cele care vor intra cu invitaţii şi acreditări.

„Casa de la abonamentele VIP nu s-a închis fiindcă oamenii de la ISU, care ne-au realizat proiectul pentru această platformă VIP, ne-au suplimentat numărul de locuri. Numărul exact de bilete şi abonamente vândute nu vi-l pot spune acum, cu exactitate, ci doar după terminarea festivalului. Monitorizăm foarte bine, dar lucrurile se schimbă de la o zi la alta. În acest moment pot spune că sunt undeva la 18.500 de persoane care vor fi prezente la acest festival.

În primul rând vorbim despre oamenii care au cumpărat bilete şi abonamente, apoi despre oamenii care vor veni cu invitaţii oferite în cadrul festivalului pentru partenerii media şi sponsori. Nu în ultimul rând, vorbim despre acreditările folosite la orice tip de festival. Monitorizăm foarte bine numărul de bilete şi abonamente vândute. Mai ales pentru a nu depăşi, sub nicio formă, numărul permis de colegii de la ISU. În total, vorbim de 30.000 de locuri. Asta însemnând întreg arealul format din stadion, Sala Polivalentă şi zona care împrejmuieşte festivalul“, a adăugat Antoniu Zamfir.

Organizatorii speră la o vânzare masivă pe ultima sută de metri

Întrebat dacă este mulţumit sau nu de numărul persoanelor monitorizat până acum, managerul Operei a spus că se aşteaptă ca cele mai multe bilete şi abonamente să se vândă în perioada imediat următoare. „Este mulţumitor numărul de 18.500, mai ales că din experineţa anului trecut am observat că mai mult de 60% din bilete şi abonamente s-au vândut în ultimele două săptămâni dinaintea festivalului. Am observat că este o cerere mai mare pentru seara de duminică. Până la urmă este normal pentru că Enrique Iglesias va performa atunci. Nu aş şti să vă spun un număr exact al invitaţiilor care au fost oferite până acum. Am pus la dispoziţie câte au fost solicitate de partenerii noştri. Ele sunt justificate şi se regăsesc în contractele de parteneriat pe care Opera Română Craiova le-a încheiat cu fiecare partener“, a mai declarat Zamfir.

Spectatorii pot migra de la stadion la Polivalentă

Noutatea din acest an din cadrul Festivalului IntenCity este că nu mai există diferite zone în cadrul stadionului, ci există doar bilete sau abonamente cu acces general sau pentru zona VIP. De asemenea, participanţii pot migra de la stadion la Sala Polivalentă, fără nicio restricţie.

„Sala Polivalentă a fost dorinţa noastră de a lărgi arealul festivalului, dar şi adresabilitatea faţă de public. Sala Polivalentă este pregătită pentru publicul tânăr, fiindcă genurile muzicale hip-hop şi trap sunt foarte iubite de publicul nostru tânăr. Sunt două mari diferenţe faţă de anul trecut din punct de vedere al accesului la festival. Anul acesta avem doar acces VIP şi acces general. Aşadar, accesul nu mai este împărţit pe mai multe zone. De asemenea, spectatorii pot migra de la stadion la Polivalentă, fără restricţii“, a încheiat Antoniu Zamfir.

Citeşte şi: Parcul Pedagogic, în chinurile facerii. Directorul RAADPFL promite să termine lucrările în 3 săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS