8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPregătiți de spectacol? Craiova Air Show începe în curând

Pregătiți de spectacol? Craiova Air Show începe în curând

Craiova Air Show începe în curând, de ora 10.00, pe Aeroportul Internațional Craiova.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar accesul se poate face prin două modalități:

  • cu mijloacele de transport în comun – traseul nr. 9 RAT Craiova, ce are stație în incinta High Tech Industry Park – pe str. Calea București nr. 325C
  • cu mașina personală. Pentru cei care vin la eveniment cu mașina personală, am pregătit o zonă gratuită de parcare pe pista de legătură dintre Fabrica de Avioane și Aeroportul Internațional Craiova (aflată pe Centura de Nord – pe dreapta, după ce treci de Hanul Andriței).

Transferul de la parcare la zona de eveniment (și retur) va fi asigurat gratuit cu autobuze – traseul nr. 9 RAT Craiova, care va avea o stație provizorie la pista de la Fabrica de Avioane.

Astfel, pentru a asigura accesul spectatorilor la evenimentul Craiova Air Show, în intervalul orar 10:00 – 18:00, RAT Craiova va asigura mai multe autobuze pe traseul 9, care vor circula la o frecvență de 15 minute.

Ce avioane vor face spectacol la Craiova Air Show

Pentru a vă bucura așa cum trebuie la Craiova Air Show, nu uitați să vă aduceți pălării, ochelari de soare, dopuri pentru urechi și umbrele. Sau păturici, dacă vreți să stați pe iarbă.

Spectatorii vor putea urmări pe cerul Craiovei evoluții aviatice ale IAR 99 ȘOIM, produs la Craiova. Acesta este unul dintre cele mai bune avioane de antrenament avansat din lume. De asemenea, zbor tactic C 27 J SPARTAN, formație de elicoptere IAR 330 PUMA, formația de înaltă acrobație Șoimii României cu aeronave EXTRA 300 SC, formații ULM cu aeronave BRISTELL, APOLLO FOX, CTSL, WT-9, SAVANNAH, formație de girocoptere CALIDUS, formație ZLIN, acrobație PLANOR, aeromodel MIG 29, salturi cu peste 20 de parașutiști.

La sol, participanții vor avea parte de display static cu IAR 93, IAR 99, Elicopter IAR 330 PUMA, IAR 823, EVEKTOR, CESSNA, EV, TW PIPER, TECNAM, APOLLO FOX, BLACKSHAPE, LEGEND 600, LAND AFRICA, GIROCOPTER CALIDUS, VL-3, MOTODELTAPLAN, SAVANNAH, CESSNA 182, AIRBUS A 320, COANDA 1910, VUIA 1906 și BALON CU AER CALD.

Vezi și: FOTO spectaculoase de la repetițiile pentru show-ul aviatic din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS