10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMuzeul Olteniei a fost declarat muzeu naţional

Muzeul Olteniei a fost declarat muzeu naţional

Muzeul Olteniei din Craiova a fost declarat muzeu naţional. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de Guvern de miercuri. Anunţul a fost făcut de Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, pe contul său de pe o reţea de socializare.

Decizia vine la un an de la demararea demersurilor pentru obținerea acestei titulaturi. Ea confirmă valoarea patrimonială pe care instituția de cultură a Consiliului Județean Dolj o are în rândul marilor muzee din România.

Legislația în vigoare prevede că pot fi clasificate drept muzee de importanță națională acele instituții care au în patrimoniu bunuri culturale mobile ce constituie colecții unicat la nivel național.

Muzeul Olteniei are în patrimoniu numeroase colecții unice în România. Printre ele se numără un tezaur domnesc, manuscrise și documente medievale, Fondul Nicolae Titulescu și Colecția Maria Tănase.

„Noul statut oferă recunoașterea eforturilor investiționale ale Consiliului Județean Dolj în reabilitarea clădirilor și în îmbogățirea permanentă a patrimoniului cultural“, a mai scris Cosmin Vasile.

Citeşte şi: Doljean săltat de poliţişti după ce a încălcat de patru ori un ordin de protecţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS