9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGâlceavă pentru băncuţele din faţa blocului

Gâlceavă pentru băncuţele din faţa blocului

-

Mare gâlceavă la blocul A3, scara 1 de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Două bănci, aflate pe domeniul public, în imediata vecinătate a condominiului sunt cauza supărării unora dintre proprietarii din acest bloc. Locatarii spun că blocul este singurul din zonă care are în faţa uşii de la intrare băncuţe. Aceștia sunt deranjați de persoanele care vin în zona băncilor și fac zgomot, mănâncă seminţe şi consumă băuturi alcoolice.

„Blocul nostru este cam singurul din zona care are bănci pe aleea de la intrare. Aici vin tot felul de golănaşi din cartier să mănânce seminţe şi alte chestii, beau bere.În fiecare dimineaţă arată aşa. Luni dimineaţă (pentru că în weekend nu vin femeile de la curăţenie) este dezastru. Am sunat la telefonul cetăţeanului, dar nu a dat rezultate. Au venit anul trecut de două ori cei de la poliţia locală, au vorbit cu ei, au primit promisiuni şi au plecat”, spune un locatar din blocul A3, scara .

Locatarii mai spun că a doua zi sunt întâmpinaţi, la ieşirea din bloc, de un „minunat” covor de coji de seminte, ambalaje şi cutii de bere.
Prin urmare, uneori, nici cele mai bune intenţii ale autorităţilor nu dau roadele aşteptate. Băncile din faţa blocurilor produc o serie de nemulţumiri în rândul proprietarilor.

Alţi proprietari au dezmembrat băncile din faţa blocului

Alţii spun că montarea băncilor este o iniţiativă laudată. Lăudată în principal de către pensionari care, din lipsă de ocupaţie, îşi petrec mare parte din timp pe aceste bănci. Însă ce poţi face atunci când, la lăsarea serii pensionarii sunt înlocuiţi pe bănci cu tot soiul de scandalagii, care mănâncă seminţe, înjură, consumă alcool? Situaţii similare se întâmplă în toate cartierele oraşului. Cu câţiva ani în urmă, locatarii dintr-un bloc din cartierul Craioviţa Nouă au „anihilat” două băncuţe. Din respectivul mobilier urban a rămas doar scheletul metalic, așa, de decor. Șipcile de lemn au pierit bucată cu bucată. Proprietarii, pentru că erau deranjați de persoanele care veneau în zona băncilor și făceau zgomot până târziu în noapte, ar fi dislocat bucată cu bucată șipcile din bănci.

Băncuţele din faţa blocului la mâna asociaţiilor de proprietari

Băncile fac parte din mobilierul urban al orașului Craiova, aparțin administrației locale și se află în grija RAADPFL, regie subordonată primăriei. Mobilierul urban se referă la bănci, fântâni, coșuri de gunoi și garduri, ghivece de toate felurile, limitatoare de viteză și obstacole din beton și suporturi pentru biciclete. Chiar și gardurile mobile sau barierele rutiere fac parte din categoria mobilier urban. Băncile pentru odihnă, în Craiova sunt montate de către RAADPFL doar la solicitarea asociațiilor de proprietari, în cartierele de blocuri.


„Băncile care asigură odihna și recreerea cetățenilor fac parte din mobilierul urban al orașului. De amplasarea, întreținerea și demontarea
acestora se ocupă RAADPFL Craiova, care deține în gestiune directă această activitate, Consiliul Local fiind entitatea care stabilește locațiile în care se montează obiectele de mobilier urban. În situația în care există sesizări ale cetățenilor de natura celei invocate de petent, care nu au putut fi soluționate amiabil, procedura de demontare a băncilor de la bloc presupune existența acordului a 50%+1 dintre proprietari.
Aceștia vor întocmi un tabel cu semnături și îl vor atașa la o cerere adresată RAADPFL Craiova. Documentele pot fi depuse la Registratură
(strada Brestei, nr. 129A), sau trimise prin e-mail”, a precizat Daniela Ochea, purtător de cuvânt al RAADPFL Craiova.


Conform Regulamentului de gospodărire a oraşului, Poliția Locală răspunde de integritatea mobilierului urban. Murdărirea sau distrugerea mobilierului urban existent pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează ca atare.
De la asociaţia de proprietari la care este arondat blocul nu am putut obţine nici un punct de vedere deşi am încercat să contactăm telefonic administratorul şi preţedintele asociaţiei de propreitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest...

Pasajul suprateran din centrul Craiovei va fi reabilitat în...

ȘTIRI GdS