16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu „spart“ două bănci din fața blocului

Au „spart“ două bănci din fața blocului

Mare gâlceavă la blocul 34A de pe bulevardul Oltenia din Craiovița Nouă. Două bănci, aflate pe domeniul public, în imediata vecinătate a condominiului au dispărut ca prin minune. Din respectivul mobilier urban a rămas doar scheletul metalic, așa, de decor. Șipcile de lemn au pierit bucată cu bucată, iar locatarii nu înțeleg ce se întâmplă. „Erau în spate două bănci. Le-au pus cei de la primărie. Erau bune, că mergeam și mai stăteam la aer. Sunt vârstnică, am probleme cu piciorul și chiar erau necesare băncile, că așa sunt la toate blocurile, dar acum nu știu cine a luat scândurile de pe ele“, a spus o femeie din bloc.
Alți locatari cred că răspunzători de dispariția celor două bănci ar fi chiar unii dintre vecinii lor. Aceștia, pentru că erau deranjați de persoanele care veneau în zona băncilor și făceau zgomot până târziu în noapte, ar fi dislocat bucată cu bucată șipcile din bănci.
„Câțiva tineri făceau gălăgie și mizerie în fiecare seară până noaptea, la ora 2.00 – 3.00. Locatarii au sunat la poliție, dar nu au venit în urma apelului. Apoi băncile au dispărut“, a spus altă locatară din blocul 34A Craiovița Nouă.
Nu ies din calcul nici tinerii care este posibil să fi intrat în conflict cu o parte a locatarilor și, ca să se răzbune, le-au demontat băncile de lângă bloc.
Până la elucidarea dispariției celor două bănci, toate variantele sunt valabile, fiindcă nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu adevărat. „Nu știm nimic. M-au întrebat și pe mine locatarii. Au venit și cei de la poliție, dar nimeni nu știe nimic. Băncile sunt acolo de câțiva ani, acum nu mai sunt. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele“, a precizat administratorul Asociației de proprietrai nr. 42 Craiovița Nouă.

Asociația trebuie să ceară bancă în fața blocului

Băncile fac parte din mobilierul urban al orașului Craiova, aparțin administrației locale și se află în grija RAADPFL, regie subordonată primăriei. Mobilierul urban se referă la bănci, fântâni, coșuri de gunoi și garduri, ghivece de toate felurile, limitatoare de viteză și obstacole din beton și suporturi pentru biciclete. Chiar și gardurile mobile sau barierele rutiere fac parte din categoria mobilier urban. Băncile pentru odihnă, în Craiova sunt montate de către RAADPFL doar la solicitarea asociațiilor de proprietari, în cartierele de blocuri. „Băncile fac parte din mobilierul urban al orașului. Ele sunt montate pe domeniul public de către noi, la solicitarea asociațiilor de proprietari. Acestea trebuie să ne prezinte un tabel nominal cu acceptul tuturor proprietarilor din bloc, dacă ne solicită montarea unor bănci. În acest fel sunt evitate discuțiile care se ivesc în astfel de cazuri, fiindcă unii dintre proprietari își doresc o bancă pentru odihnă în fața blocului, alții, în special cei de la parter și etajul unu, se opun. În cazul blocului 34 A, vom trimite echipele de la mobilier urban să vadă despre ce este vorba și să remedieze situația. Precizez că noi ne ocupăm, pe lângă montare, și de întreținerea acestui mobilier. Cetățenii pot anunța distrugerea sau sustragerea mobilierului urban la telefonul cetățeanului“, a precizat Ana Dănescu, purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova.
Conform Regulamentului de ordine interioară, Poliția Locală răspunde de integritatea mobilierului urban. Murdărirea sau distrugerea mobilierului urban existent pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează ca atare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS