18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTribunalul Gorj: Poate începe judecata în dosarul de mită al primarului din Albeni

Tribunalul Gorj: Poate începe judecata în dosarul de mită al primarului din Albeni

Tribunalul Gorj a decis luni că poate să înceapă judecata în dosarul de luare de mită al primarului Silviu Ionuț Stan, din comuna Albeni.

Edilul a fost trimis în judecată pentru șapte infracțiuni, între care trafic de influență sau luare de mită.

„Constată că Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a remediat, prin ordonanța din data de 08.03.2023, neregularitatea actului de sesizare constatată prin încheierea penală nr. 1/06.03.2023, menținând dispoziția de trimitere în judecată. Dispune începerea judecății în cauza privindu-l pe inculpatul Stan Silviu Ionuţ – …, pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă, fapte prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 Cod penal, 1 infracţiune de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal, 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 304 alin. 1 Cod penal şi 1 infracţiune de instigare la divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 304 alin. 1 Cod penal. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 03.04.2023.”, conform Tribunalului Gorj.

De amintit că magistrații Curții de Apel din Craiova au decis, recent, că primarul se poate întoarce să lucreze la primărie, având o interdicție în acest sens, în perioada arestului la domiciliu și ulterior. Faptele de care este acuzat edilul au însă legătură cu activitatea de primar.

Citește și: Zeci de morţi în urma furtunii care a măturat SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS