14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcțiune ”Blitz” a polițiștilor doljeni: 137 de șoferi vitezomani, sancționați

Acțiune ”Blitz” a polițiștilor doljeni: 137 de șoferi vitezomani, sancționați

Acțiune ”Blitz” a polițiștilor doljeni. În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, informează IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate, au fost organizate și două acțiuni tip ”Blitz”, una în municipiul Craiova și a doua pe raza de competență a Poliției Orașului Bechet. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 309 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.000 de lei, 137 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, au reținut 38 de permise de conducere, retras 18 certificate de înmatriculare și constatat 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

IPJ Dolj a dat exemplul unui bărbat de 35 de ani, din comuna Dobrești, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în afara localității Dobrești, cu viteza de 170 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

De asemenea, un tânăr de 28 de ani, din comuna Goiești, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6B, în localitatea Goiești, cu viteza de 103 km/h, efectuând manevra de depășire în mod neregulamentar. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS