13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a rupt barajul de la Verbița! Terenurile învecinate și drumul Plenița-Verbița au fost acoperite de ape

S-a rupt barajul de la Verbița! Terenurile învecinate și drumul Plenița-Verbița au fost acoperite de ape

Barajul din comuna Verbiţa a fost rupt de ape, vineri dimineață, provocând inundarea mai multe hectare de teren învecinate și a unui drum județean.

Vineri dimineață, în jurul orei 11.00, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a fost informat cu privire la faptul că apa a rupt barajul de la Verbița, care este proprietate privată, provocând o viitură pe pârâul Baboia.

Trei hectare de pășune au fost inundate, iar drumul județean DL 552B Plenița – Verbița a fost și el acoperit de apă.

Viitura este în scădere și nu există pericol ca apa să ajungă la casele de locuit. Cea mai apropiată localitate, satul Cornu, se află la 10 km de locul producerii incidentului.

ABA Jiu a trimis o echipă în zonă

Prefectul a luat legătura cu toate instituțiile abilitate să intervină de urgență în zonă pentru a evita orice pericol.

Conducerea ABA Jiu a dispus activarea Centrului Operativ pentru Situatii de Urgență ABA Jiu si SGA Dolj, și a trimis o echipă în zonă.

La nivelul Primăriei Verbița nu a fost constituit Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

”Evenimentul nedorit s-a produs din cauze necunoscute. Volumul de apă deversat nu a produs pagube materiale cetățenilor comunei și nici infrastructurii DJ 552B, deoarece volumul de apă a fost preluat de albia pârâului Baboia, în cea mai mare parte, iar pe suprafețele de teren de aproximativ 2,5-3 ha, pe care a băltit apa circa două ore, în urma retragerii acesteia am constatat că nu s-au produs pagube”, a transmis primarul localitătii Verbița.

Barajul Verbița se află în administrarea Primăriei Verbița și este dat în concesiune unei societăți piscicole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS