18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea îşi măreşte parcul auto: 250.000 de euro pentru cinci autoutilitare

Salubritatea îşi măreşte parcul auto: 250.000 de euro pentru cinci autoutilitare

Salubritate Craiova SRL, firma care se ocupă de curăţenia stradală din municipiu, dar şi de dezinsecție, dezinfecție, deratizare şi ecarisaj, îşi măreşte parcul auto.

Societatea la care Primăria Craiova este asociat majoritar a demarat, vinerea trecută, procedura de achiziţie a cinci autoutilitare cu motor maxim de 3.000 cmc, pentru care este dispusă să plătească circa 250.000 de euro. Licitaţia a fost împărţită în trei loturi: autoutilitară cu cabină dublă și platformă pentru cuşti (2 bucăţi), autoutilitară cu cabină dublă şi platformă cu obloane (2 bucăţi) şi autoutilitară simplă tip transporter (o bucată). Valoarea totală estimată a contractului este de 1.035.000 lei fără TVA, adică 1.231.650 lei cu TVA.

Concret, pentru cele două autoutilitare cu cabină dublă și suprastructură cu cuști pentru câini, Salubritatea oferă maxim 465.000 de lei fără TVA (553.350 lei cu TVA), pentru două autoutilitare cu cabină dublă și suprastructură cu platformă fixă și obloane oferă maxim 476.000 lei cu TVA, iar pentru autoutilitara cu cabină simplă și caroserie tip furgon – 202.300 lei cu TVA. Societatea va cumpăra de la dealerul care va oferi cel mai mic preţ şi nu stă prea mult după oferte (termenul limită pentru primirea ofertelor este 21 februarie).

Salubritatea îşi măreşte parcul auto. Cere piese de schimb pentru 10 ani

Vehiculele sunt necesare pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, pentru serviciile de dezinsecție – dezinfecție – deratizare și pentru activitatea de aprovizionare, după cum se menţionează în anunţul de participare.

Salubritatea vrea să cumpere cinci autoutilitare, dintre care două sunt pentru transportul echipamentelor de pulverizare

„Prin achiziționarea autoutilitarelor cu cabină dublă și suprastructură cu cuști, lucrătorii din cadrul Serviciului Gestionare Câini fără Stăpân pot transporta câinii fără stăpân capturați pe domeniul public al municipiului Craiova către adăpostul canin. Prin achiziționarea autoutilitarelor cu cabină dublă și platformă fixă cu obloane, lucrătorii din cadrul activității DDD pot transporta echipamentele de pulverizare a substanțelor și pot acționa în condiții optime. Achiziția autoutilitarei cu cabină simplă și caroserie tip furgon ajută salariații din cadrul serviciului aprovizionare să transporte marfă cu volum mare comparativ cu ceea ce avem în dotare în prezent: o Dacia Logan furgon“, se explică în anunț.

Conform caietului de sarcini, garanția minimă pentru cele cinci autoutilitare trebuie să fie de minim doi ani de la data livrării. Furnizorul va urma să asigure și piesele de schimb pe o perioadă de minim 10 ani după vânzare. Piesele de schimb care fac obiectul garanției în perioada de garanție vor fi gratuite. Reamintim că, recent, Salubritate Craiova și-a extins serviciile. Consiliul Local a aprobat, luna trecută, modificarea statutului societății și introducerea a două noi obiective de activitate secundare. Acestea se referă la creșterea animalelor de companie (cu excepția peștilor), cum ar fi pisici, câini, hamsteri, păsări (de exemplu papagali) etc, și la servicii de îngrijire a animalelor de companie, cum ar fi plimbatul, împerecherea, găzduirea și dresajul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS