10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea își extinde serviciile: crește pisici și plimbă câini

Salubritatea își extinde serviciile: crește pisici și plimbă câini

Salubritatea își extinde serviciile: crește pisici și plimbă câini. SC Salubritate Craiova SRL, societatea deținută de primărie care se ocupă de curățenia orașului, vrea să-și extindă gama de servicii.

După ce a rămas din 2021 fără principalul obiect de activitate, colectarea și transportul gunoiului menajer la depozitul de la Mofleni (activitate derulată acum de Iridex), Salubritatea se va apleca mai mult spre serviciile care au în prim plan animalele. Mai exact, în afară de ecarisaj, serviciu pe care îl gestionează încă, societatea ar vrea să se ocupe și de creșterea animalelor, ba chiar și de plimbarea, găzduirea și dresajul patrupedelor. Pentru acest lucru va trebui însă să fie modificat actul constitutiv al societății.

Prin urmare, Salubritatea a cerut primăriei să dea dreptul reprezentantului în Adunarea Generală a Asociaţilor să voteze introducerea în actul constitutiv a două noi obiective de activitate secundare, respectiv „creșterea altor animale“ și „alte activități de servicii“.

Salubritatea își extinde serviciile: vrea să se ocupe de animalele de companie

Un proiect de hotărâre în acest sens se va afla pe masa consilierilor municipali în ședința ordinară de joi, 26 ianuarie. În raportul atașat proiectului, se menționează că Salubritate Craiova SRL desfășoară activități de protecție a animalelor, cum ar fi activități de îngrijire și control al sănătății pentru animalele de fermă sau animalele de companie. „Aceste activități sunt efectuate de către veterinari calificați, care lucrează în spitale veterinare, precum și în ferme, adăposturi de animale sau în gospodăriile populației, în cabinete proprii de consultații sau operații, ori în alte locații“, explică Salubritatea.

Numai că, „pentru complinirea noțiunii de «activităţi în domeniul protecţiei animalelor»“, societatea vrea să desfășoare și alte activități, care nu erau prinse în statut. Conform solicitării, cele două noi obiective de activitate secundare se referă la creșterea animalelor de companie (cu excepția peștilor), cum ar fi pisici, câini, hamsteri, păsări (de exemplu papagali) etc, și la servicii de îngrijire a animalelor de companie, cum ar fi plimbatul, împerecherea, găzduirea și dresajul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS