15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFonduri europene pentru reabilitarea clădirii Liceului „Beethoven“ din Craiova

Fonduri europene pentru reabilitarea clădirii Liceului „Beethoven“ din Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunțat că a obţinut fonduri europene pentru reabilitarea clădirii în care își au sediul Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE). Banii au fost obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Încheiem anul cu vestea obţinerii unei finanţări europene de peste 3,8 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii în care îşi au sediul Liceul Tehnologic Special «Beethoven» şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj. Zilele acestea a fost semnat contractul de finanțare din fondurile puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice.

Proiectul presupune reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii celor două instituții din subordinea Consiliului Județean Dolj. Aceasta va fi reabilitată termic, se vor schimba sistemele de încălzire și furnizare a apei calde, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice și se vor moderniza sistemele de climatizare și ventilare mecanică“, a anunţat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, pe Facebook.

„Serviciile de proiectare pentru acest proiect au fost deja atribuite la sfârșitul lunii trecute și suntem pregătiți pentru următoarele etape de implementare“, a mai menționat Cosmin Vasile. CJ Dolj a semnat recent și un alt contract de finanțare din fonduri PNRR, în valoare de 5,2 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Clinica de Pediatrie, din cadrul Spitalului Filantropia, și Centrul Maternal „Sfânta Ecaterina”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS