17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova intră la negocieri: 971.000 de euro pentru un teren de pe strada Carpenului

Primăria Craiova intră la negocieri: 971.000 de euro pentru un teren de pe strada Carpenului

Primăria Craiova va intra la negocieri cu proprietarii unui teren de 11.661 mp de pe strada Carpenului, pentru care Consiliul Local (CL) a aprobat cumpărarea. Votul a fost dat în ședința ordinară din această săptămână și a cam trecut neobservat, având în vedere punctele fierbinți de pe ordinea de zi: taxele și impozitele pentru anul 2023 și scumpirea căldurii.

CL Craiova a aprobat, joi, raportul de evaluare având ca obiect preţul de pornire al negocierii preţului de achiziţie a terenului în suprafaţă de 11.383 mp din acte şi 11.661 mp din măsurători, situat în municipiul Craiova, strada Carpenului, nr. 79, în cuantum de 4.016.045 lei, echivalent a 816.535 euro (preț fără TVA). Adică 971.000 de euro, cu TVA. „În cadrul raportului de evaluare, în urma analizelor şi calculelor efectuate, s-a obţinut următoarea valoare: 4.016.045 lei, echivalentul a 816.535 euro (344,40 lei/mp echivalent 70,02 euro/mp). Valorile nu includ TVA. Conversia lei/euro a fost făcută la cursul de referință BNR de 4,9184 lei/euro, curs valutar din 05.12.2022, data efectivă la care a fost inspectat imobilul şi făcută evaluarea“, se arată în hotărâre.

Pe terenul de pe strada Carpenului s-ar putea construi o creșă

Achiziția de către municipalitate a acestui teren de peste un hectar a fost aprobată în ședința Consiliului Local din luna iunie, acum fiind votat doar prețul de la care va porni negocierea pentru cumpărarea terenului.

Proprietarii terenului respectiv şi-au arătat disponibilitatea vânzării către primărie încă din primăvară, iar autoritatea locală a fost de acord. Ba chiar a anunțat și ce ar vrea să facă aici: o creșă. Motivul invocat era acela că la nivelul municipiului Craiova există o nevoie acută de creșe și spații unde se pot desfășura activități sociale (relaxare, sport, locuri de joacă pentru copii, zone verzi etc), iar autoritatea publică locală intenționează să realizeze investiții pentru acoperirea acestui deficit. Creşa de pe strada Carpenului ar urma să fie construită cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Până acum, CNI şi-a arătat disponibilitatea construirii a altor două creşe în Craiova, una în cartierul Veterani şi alta pe strada Potelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS