6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria mai cumpără un teren: un hectar pentru o creşă

Primăria mai cumpără un teren: un hectar pentru o creşă

Primăria mai cumpără un teren: un hectar pentru o creşă. Primăria Craiova nu s-a limitat la cele şapte terenuri private pe care le va achiziţiona pentru amenajarea de parcări sau spaţii verzi. Trimise la reevaluare în primăvară, conform deciziei Consiliului Local (CL), terenurile au revenit pe ordinea de zi a şedinţei de joi, iar cumpărarea lor a fost aprobată de consilierii municipali. Asta chiar dacă preţul de achiziţie a fost mai mare faţă de cel stabilit în martie.

Pe lângă cele şapte terenuri private, primăria va mai cumpăra încă unul, de peste 11.600 mp. Este vorba de un teren în suprafață de 11.383 mp din acte şi 11.661 mp din măsurători, situat pe strada Carpenului, nr. 79, unde ar urma să se construiască o creşă. Achiziţia a fost aprobată joi, prețul de pornire al negocierii urmând să fie stabilit pe baza unui raport de evaluare care va fi întocmit ulterior şi supus apoi aprobării CL Craiova.

Proprietarii terenului respectiv şi-au arătat disponibilitatea vânzării către primărie, iar autoritatea locală a fost de acord. Motivul invocat este acela că la nivelul municipiului Craiova există o nevoie acută de creșe și spații unde se pot desfășura activități sociale (relaxare, sport, locuri de joacă pentru copii, zone verzi etc), iar autoritatea publică locală intenționează să realizeze investiții pentru acoperirea acestui deficit. Creşa de pe strada Carpenului va fi construită cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Evident, dacă va fi aprobată şi cumpărarea terenului respectiv la preţul stabilit de evaluator. Până acum, CNI şi-a arătat disponibilitatea construirii a altor două creşe în Craiova, una în cartierul Veterani şi alta pe strada Potelu.

Marian Vasile: „Haideţi să fim transparenţi în astfel de cazuri“

Înainte de a se trece la vot, consilierul local PNL Marian Vasile a cerut ca astfel de achiziţii să se facă transparent şi cel mai bine în urma unui anunţ de intenţie.

Consilierul local PNL Marian Vasile (dreapta) a cerut ca astfel de achiziţii să se facă transparent

„Vrem să achiziţionăm un teren în vederea construirii unei creşe, ceea ce este foarte bine. Întrebarea mea este dacă primăria a făcut şi un anunţ de intenţie cum că vrea să achiziţioneze un teren în acea zonă, ca să nu ne trezim că şi alţi posesori de terenuri de acolo ar vrea să vândă şi să ne întrebe de ce am luat această decizie. Haideţi să fim transparenţi în astfel de cazuri şi să facem mai întâi un anunţ de intenţie. Ar fi bine să scoatem mai întâi şi un certificat de urbanism pentru acest teren“, a spus Marian Vasile.

Primăria mai cumpără un teren: un hectar pentru o creşă. Olguţa Vasilescu: „Nu mai există niciun alt teren atât de mare în zonă“

Primarul Olguţa Vasilescu a explicat că s-a ales acest teren pentru că nu mai există un altul atât de mare în zonă, iar CNI a pus anumite condiţii privind suprafaţa.

„Nu mai există niciun alt teren atât de mare în zonă. În momentul în care CNI ne-a solicitat terenuri pentru a construi creşe, ne-a pus şi câteva condiţii, şi anume ca terenul să aibă minim 4.000 de metri pătraţi şi o deschidere la stradă de 40 de metri, ceea ce este aproape imposibil de găsit la ora actuală în Craiova. Vă spun sincer că nu ştiu cum de a scăpat terenul ăsta atâta timp fără a fi fragmentat şi vândut pe bucăţi. Este cel mai mare teren aşezat la un bulevard.

Noi am mai avut o procedură de expropriere în zonă, tot la acest proprietar, pentru extinderea străzii. Nu mai există alt teren în zonă, e cam singurul din partea de nord a oraşului. Am reuşit să găsim terenuri pentru creşe în cartierul Veterani, în strada Potelu, dar nu mai avem altele, am întrebat peste tot în oraş. Ne-am gândit că pentru zona de nord a Craiovei o creşă ar fi vitală“, a afirmat Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS