39.5 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalA demarat licitaţia pentru demolarea stadionului „Tineretului“

A demarat licitaţia pentru demolarea stadionului „Tineretului“

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a lansat licitaţia pentru demolarea stadionului „Tineretului“, arena de legendă a fotbalului craiovean. Până va demara procedura de achiziţie a execuţiei noii arene multifuncţionale care-i va lua locul, actualul stadion trebuie pus la pământ. Demolarea va avea loc anul viitor, când se împlinesc fix 90 de ani de când stadionul „Tineretului“ a fost dat în folosinţă. Construcţia a început în 1922 şi a fost gata în 1933. Arena va fi demolată acum în maxim cinci luni, pentru a lăsa liber de sarcini amplasamentul unde se va construi noul complex sportiv de 6.500 de locuri.

Conform autorizaţiei emise de Primăria Craiova în luna septembrie, vor fi demolate 16 construcţii, plus gardul împrejmuitor, porţile metalice şi tabela de marcaj. Vorbim aici de trei vestiare, două tribune (I şi II), cinci terenuri de tenis (şi betonate şi cu zgură), terenul de fotbal, două case de bilete, un spaţiu comercial şi două cabine pentru rezerve. Asta rezultă şi din expertiza şi proiectul tehnic întocmite de Zen Proiect Consulting SRL, firma din Constanţa care s-a ocupat de proiectarea demolării, potrivit unui contract atribuit în martie 2022, pentru suma de 69.000 de lei.

A demarat licitaţia pentru demolarea stadionului „Tineretului“. Valoarea estimată: 395.000 de euro

Potrivit anunţului de participare la licitaţie, valoarea estimată a lucrărilor de demolare este de 1.632.736,11 lei fără TVA, adică 1.942.955,96 lei cu TVA (395.000 de euro). Cine va oferi cel mai mic preţ va obţine şi contractul. Ofertele sunt aşteptate până la data de 22 decembrie, ceea ce însemnă că desfiinţarea bazei sportive „Tineretului“ nu poate începe mai devreme de primăvara anului viitor.

Între timp, CJ Dolj poate demara licitaţia pentru construirea noului complex sportiv multifuncţional, mai ales că are deja proiectul tehnic. Noua arenă va avea peste 6.500 de locuri, zone comerciale și parcări. Complexul sportiv va putea găzdui competiții de atletism de categoria I, competiții internaționale de ciclism, dar și de handbal, baschet, volei, tenis, futsal, scrimă, gimnastică, box, lupte sau judo. Plus evenimente festive (concerte și spectacole).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS