12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova vrea să amenajeze o parcare lângă biserica Madona Dudu

Primăria Craiova vrea să amenajeze o parcare lângă biserica Madona Dudu

Primăria Craiova vrea să amenajeze o parcare vizavi de Hanul Puţureanu.

Primăria Craiova cumpără teren pentru amenajarea unor parcari. Imobilul care ar urma să facă obiectul tranzacţiei este situat în imediata vecinătate a bisericii Madona Dudu şi Hanul Puţureanu. Este vorba despre terenul care în trecut a făcut parte din parcul aflat la intersecţia străzilor Madona Dudu, Matei Basarab cu Gh.Bibescu. Parte din acesta a fost retrocedat proprietarilor, îngrădit şi lăsat în paragină ani la rând. Terenul este în suprafaţă de 2.744 mp şi se învecinează cu Parcul 1 Decembrie 1918. Proprietarii au notificat recent administraţia locală că sunt interesaţi să vândă această suprafaţă. La rândul ei primăria s-a arătat interesată să cumpere, pentru a amenaja aici o parcare.

Prin adresa nr. 134430/27.07.2022 proprietarii imobilului – teren în suprafață de 2.744 mp, situat în Craiova, Str. Matei Basarab, nr. 2, (fost nr. 6-12), înscris în Cartea Funciară nr. 231544 UAT Craiova aduc la cunostinţa Primăriei Municipiului Craiova că sunt interesaţi de vânzarea terenului mai sus menţionat ce este pretabil amenajării unei parcări. Totodată precizăm că la nivelul Municipiului Craiova există o nevoie acută de locuri de parcare precum și al terenurilor proprietatea municipiului ce pot fi astfel amenajate, iar autoritatea publică locală intenționează să realizeze investiții pentru acoperirea acestui deficit”, se arată în referatul de aprobare care însoţeşte Proiectul de hotărâre.

La acest moment încă nu a fost decis preţul de cumpărare, acesta va fi stabilit pe baza unui raport de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova. În urma evaluării şi stabilirii preţului, decizia va fi luat ulterior de către Consiliul Local. Dacă votul va fi favorabil, zona se va alege cu o parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS