29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnchisoare pe viață pentru bărbatul care a ucis o tânără de 19 ani din Baia de Fier

Închisoare pe viață pentru bărbatul care a ucis o tânără de 19 ani din Baia de Fier

Magistrații gorjeni au dispus condamnarea pe viață a bărbatului care a ucis anul trecut o tânără de 19 ani, din comuna gorjeană Baia de Fier, și a adus-o cu mașina la Târgu Jiu.

Tribunalul Gorj a dispus detențiune pe viață pentru infracțiunea de omor calificat cu premeditare pentru inculpatul Raimond Călin Căldăraru, cel care a ucis-o pe fosta sa iubită, Denisa Martin, în vârstă de numai 19 ani.

A mai fost pronunțată în prima instanță o condamnare la zece ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod nelegal, de o persoană înarmată. Acesta are interdicție de a se apropia de membrii familiei Denisei Martin timp de cinci ani.

„Condamnare fără acord de recunoaştere. Solutia pe scurt: condamnă inculpatul CĂLDĂRARU CĂLIN RAIMOND, la: – detenţiunea pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare împotriva persoanei vătămate Martin Ionela Denisa.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 Cod penal, respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme şi dreptul de a comunica cu membri de familie ai victimei, ori de a se apropria de aceştia, respectiv: Martin Ion, Martin Simona şi Martin Ianis-Alexandru…condamnă acelaşi inculpat la: 10 (zece ani) închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod nelegal, de o persoană înarmată și care a pus în pericol viața, persoanei vătămate Martin Ionela Denisa”, conform Tribunalului Gorj.

Condamnatul este obligat să plătească părinților tinerei ucise despăgubiri în cuantum de câte 100.000 lei pentru fiecare, cu titlu de daune morale. Judecătorii au dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a sentinței în vederea introducerii acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Decizia Tribunalului Gorj poate fi contestată.

Fata depusese mai multe plângeri la poliţie

Ionela Martin se despărţise de criminal, Raymond Căldăraru, însă acesta continua să o caute în încercarea de a o convine să se împace cu el. Speriată de tânărul violent şi gelos, Ionela a depus mai multe plângeri la poliţie, iar fostul iubit aflase.

Chiar cu trei zile înainte de oribila crimă, Ionela a mers, din nou, la Poliţie, pentru a-l reclama pe acesta, însă răspunsul primit ar fi fost că „trebuie prins în flagrant”.

„În noaptea de 14 spre 15 iulie 2021, în jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului șoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima.

Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reușit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziționat deasupra acesteia şi a ridicat brațul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia.

Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuința unei alte persoane”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS