20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrăzi din Craiova, făcute praf de săpăturile pentru utilităţi

Străzi din Craiova, făcute praf de săpăturile pentru utilităţi

Gazeta de Sud continuă seria articolelor legate de modul în care se fac sau nu reparaţiile străzilor unde au loc săpături pentru branşamentele la gaze sau la apă. Pe multe dintre străzile Craiovei este debandadă totală, iar după ce se fac branşamentele, cei care fac săpăturile uită să mai aducă străzile la starea iniţială.

Apar din ce în ce mai multe gropi săpate pentru branşamente la apă sau la gaze, iar motivul este acela că peste tot în Craiova s-a construit foarte mult în ultimii ani. Realizarea reţelei de apă sau gaze într-un bloc este una dintre etapele importante ale construcţiei. Doar că, de multe ori, constructorii repară ce au stricat pe domeniul public cu foarte mare întârziere sau în bătaie de joc. Astăzi vă prezentăm trei astfel de străzi, unde constructorii au făcut dezastru şi nu au mai refăcut stricăciunile. Cu alte cuvinte, după ce îşi văd treaba realizată, efectiv nu mai ţin cont deloc de restul locuitorilor vechi de pe străzile respective.

Strada Remus, făcută zob

De departe una dintre cele mai grave situaţii se regăseşte pe strada Remus din Craiova. Strada este, în principal, de case, însă recent a fost construit un bloc nou. Branşamentele la utilităţi pentu blocul nou construit au ciuruit strada. Pe jumătate din lungimea acesteia este săpat un şanţ destul de lat, aproape pe jumătate din lăţimea străzii. Pentru şoferii care ajung în zonă este dezastru. Şanţul a fost acoperit cu nisip şi pietre destul de mari, iar maşinile circulă cu greu. Dacă mergi cu viteza legală, ai toate şansele să îţi sară pietrele în geam sau să sară în pietoni sau pe alte maşini. Şi mai grav este că situaţia durează de luni de zile şi nimeni nu s-a îngrijit ca strada să revină la starea la care se afla înainte de săpături. „Strada Remus este distrusă de şase luni. Primaria doarme!“, ne-a scris un cititor al Gazetei de Sud.
Nu ştim cine anume doarme, însă cu siguranţă somnul este profund din moment ce oamenii care locuiesc pe strada Remus sunt nevoiţi să suporte aceste condiţii de multă vreme.

Branşamentul de pe strada Poporului, tot o bătaie de joc

Şi pe strada Poporului din Craiova sunt probleme, tot din cauza unui bloc care a răsărit recent pe stradă. S-au făcut racordările, iar ceea ce a rămas în urmă lasă mult de dorit. Pe toată lăţimea străzii a fost săpat un şanţ, s-au făcut branşamentele, apoi gaura a fost cârpită cu nisip şi pietriş. Dar nici cu aceste materiale nu a fost adusă la nivelul asfaltului. Astfel, toţi oamenii care locuiesc pe această stradă sunt nevoiţi să treacă prin şanţ fiindcă este imposibil de ocolit. În blocul respectiv locuiesc deja oameni, semn că legăturile la reţelele de apă şi gaze au fost făcute cu ceva vreme în urmă. Însă reparaţia străzii a fost dată uitării.

Ca un bonus pentru aceste neplăceri, un cablu electric, foarte gros, atârnă desupra trotuarului.

Strada Obedeanu, plină de gropi

Aceeaşi situaţie şi pe strada Oscar Obedeanu din Craiova. Aceasta a fost brăzdată cu mai multe şanţuri, tot pentru introducerea utilităţilor. Însă găurile nu au mai fost niciodată acoperite aşa cum ar fi trebuit. Într-una a fost băgat beton în loc de asfalt, iar în alta pietre. De asemenea, într-un alt loc gaura a fost acoperită cu asfalt, care s-a lăsat foarte mult. Nimic nu arată ca înainte de săpături, iar pe toată lungimea străzii trebuie să circuli cu viteză foarte redusă.

Cu toate acestea, aşa cum am menţionat în articolul precedent despre acest lucrări făcute în bătaie de joc, Poliţia Locală nu a găsit niciun constructor care să se afle în afara perioadei autorizaţiei de construcţie. Aşadar, nu s-a dat nicio amendă pentru astfel de lucrările nefinaliate, pentru care şoferii au zilnic de suferit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS