12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBranşamentele blocurilor nou construite, coşmarul şoferilor craioveni

Branşamentele blocurilor nou construite, coşmarul şoferilor craioveni

Explozia construcţiilor de blocuri noi în Craiova aduce cu sine o mare neplăcere pentru şoferi. Branşamentele la utilităţi pentru blocurile ridicate recent distrug bucăţi din străzile pe care se fac construcţiile. Când să refacă străzile afectate, constructorii uită acest lucru sau îl fac în bătaie de joc.

Străzile Elena Teodorini, Păltiniş şi Ovidiu sunt, de zile bune, afectate de săpăturile care s-au făcut pentru branşamentele la utilităţi ale blocurilor noi. Un şanţ mare a fost săpat pe jumătate din lăţimea străzii Păltiniş, exact la intersecţia cu strada Ovidiu. Pe această stradă din urmă s-au făcut racordările la utilităţi pentru un bloc care a fost construit recent. Şanţul continuă pe jumătate din lungimea străzii Ovidiu, pe partea stângă a străzii, dinspre intersecţia cu Păltiniş. Constructorul a găsit de cuviinţă să acopere doar partea de şanţ din strada Păltiniş cu pietriş. În rest, tot segmentul de şanţ care coboară pe strada Ovidiu nu a fost acoperit cu nimic. Aşadar, de zile bune strada nu a fost refăcută, iar şoferii craioveni sunt nevoiţi să suporte neplăcerile.

Şi pe strada Elena Teodorini sunt aceleaşi probleme. În două zone din faţa blocurilor nou construite era, ieri, strada spartă, iar în gropi fuseseră puse doar pietre şi nisip. Şi aici au fost făcute branşamentele pentru locuinţele din complex, însă strada nu a fost adusă la starea iniţială. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să treacă prin gropi sau să intre pe contrasens, însă în acest fel îşi pun viaţa în pericol.

Aşa a fost lăsată săpătura de pe strada Elena Teodorini
Aşa a fost lăsată săpătura de pe strada Elena Teodorini

Poliţia Locală nu a dat nicio amendă

Gazeta de Sud a întrebat Poliţia Locală a Municipiului Craiova dacă în 2021 şi pe parcursul acestui an s-a dat vreo sancţiune proprietarilor de blocuri noi, care au făcut racordările la utilităţi şi nu au adus străzile la starea initială. Răspunsul celor de la Poliţia Locală se bate cap în cap cu neplăcerile pe care le suportă zilnic şoferii care sunt nevoiţi să treacă prin zone afectate de astfel de lucrări, lăsate de izbelişte perioade lungi. Poliţia Locală invocă faptul că toate verificările pe care le-au făcut au arătat că lucrările se încadrau în termenele autorizaţiei de construcţie. „În urma verificărilor efectuate la blocurile nou construite, în perioada 2021-2022, nu au fost constatate neregului privind racordările laa utilităţi, având în vedere faptul că acestea au fost executate conform autorizaţiei de construire, astfel că titularii autorizaţiilor nu au fost sancţionaţi contravenţional“, au menţionat reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.

CAO, sancţionată doar cu avertisment

Nu doar lucrările pentru branşamente fac probleme în oraş, ci şi săpăturile pe care le face Compania de Apă Oltenia pentru diverse lucrări, cea mai mare parte fiind cele de reparaţii ale conductelor. Chiar dacă neplăcerile create de lucrările CAO sunt foarte mari, iar GdS a scris în repetate rânduri despre acestea, Poliţia Locală a dat doar avertisment scris, pentru lucrări necorespunzătoare ale Companiei de Apă pe trei străzi, în 2021 şi 2022. „Tot în perioada 2021-2022, în urmă verificărilor efectuate, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional Compania de Apă Oltenia SA cu avertisment scris pentru neaducerea la starea iniţială a sistemului rutier afectat de săpături. Lucrările au fost efectuate pe străzile: Fântâna Popova, Câmpului şi Traian Gheorghiu“, a mai transmis Poliţia Locală a Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS