14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAJOFM Gorj organizează cursuri de calificare pentru șomeri

AJOFM Gorj organizează cursuri de calificare pentru șomeri

Șomerii din Gorj vor fi recalificați în alte meserii. În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza în perioada imediat următoarele cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă în mai multe meserii.

Potrivit AJOFM, este vorba de: babysitter, bucătar, confecționer – asamblor articole textile, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, dulgher- tâmplar – parchetar, ospătar ( chelner) vânzător în unități de alimentație și zidar pietrar tencuitor. Persoanele interesate să urmeze aceste cursuri de calificare/recalificare sunt invitate la sediul instituţiei din Târgu Jiu, strada Lt. Col. D. Petrescu, numărul 1, pentru înscriere. 

Se caută și persoane fără venit

Şomerii înregistraţi în baza de date a Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj beneficiază, în mod gratuit, de servicii de formare profesională. La gratuitate mai au dreptul persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la AJOFM Gorj.

Relaţii suplimentare se obţin la telefon: 0253/211.568, Compartiment formare profesională. O parte a meseriilor în care vor fi calificate sau recalificate persoanele beneficiare sunt foarte căutate la angajarea în străinătate prin Serviciul Eures și nu numai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS