6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Craiova se vor face exclusiv online

 Înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Craiova se vor face exclusiv online

Pe 4 iulie începe admiterea la Universitatea din Craiova care se desfăşoară până pe data de 15 iulie. Înscrierile se vor face doar online atât la licenţă cât şi la master. În această sesiune, absolvenţii de liceu nu sunt presaţi să aibă asupra lor toate documentele de absolvire: diplome sau adeverinţe. Se pot înscrie online până pe 14 iulie fără aceste acte, având obligaţia de a le depune până pe data de 17 iulie. .

Câte locuri vor fi

Pentru admiterea din acest an vor fi bugetate 2.800 de locuri la licență și 1750 de locuri la master. „Este același număr de locuri bugetate ca anul trecut. Aveţi de unde alege. Suntem singura universitate din România care alocă toate domeniile fundamentale, cu excepţia Medicinei. Avem specializări socio-umane, specializări tehnice. Fiecare dintre voi își va găsi un loc în această universitate. Universitatea din Craiova s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Am investit peste 100 de milioane de euro în infrastructura educaţională de cercetare dar şi socială. Au fost reabilitate spații de învățământ, spaţii de cercetare dar şi faciltităţi sociale în toate cele 12 facultăţi ale universității noastre. Şi lucrul acesta va continua”, a spus prof.univ.dr Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universităţii din Craiova la evenimentele de prezentare a ofertelor educaţionale. 

Ce condiții de admitere sunt

Înscrierile pentru admitere se vor face pe platforma Universităţii din Craiova. Anul acesta, absolvenţii de liceu se pot înscrie fără să încarce documentele de absolvire, având ca termen limită pentru a depune actele data de 17 iulie.

Rezultatele iniţiale la bacalaureat se vor afişa pe 27 iunie, iar cele finale pe 1 iulie. „Absolvenţii de liceu promoţia 2022 care nu au primit documentele de absolvire (diplomă sau adeverinţă)  se pot înscrie online în admitere la Universitatea din Craiova, până pe data de 14 iulie a.c. fără a încărca aceste documente în platformă, urmând ca până la data de 17 iulie a.c. , ora 12:00, să încarce electronic diploma/adeverinţa. Documentele de absolvire vor fi aduse în original pentru confirmarea locului la facultatea la care candidatul a fost admis până la data de 29 iulie a.c., conform calendarului de admitere la ciclul licenţă, sesiunea iulie, a.c”, se arată în comunicatul Universităţii din Craiova. 


„Absolvenţii de liceu promoţia 2022 care nu au primit documentele de absolvire (diplomă sau adeverinţă) se pot înscrie online în admitere la Universitatea din Craiova, până pe data de 14 iulie a.c. fără a încărca aceste documente în platformă, urmând ca până la data de 17 iulie a.c. , ora 12:00, să încarce electronic diploma/adeverinţa. Documentele de absolvire vor fi aduse în original pentru confirmarea locului la facultatea la care candidatul a fost admis până la data de 29 iulie a.c., conform calendarului de admitere la ciclul licenţă, sesiunea iulie, a.c”, se arată în comunicatul Universităţii din Craiova.

Documente necesare pentru înscrierea la nivel licență


Pentru înscrierea la studiile de licenţă, candidaţii vor avea nevoie de  fișă tip de înscriere care se se completează on-line dar şi de o serie de documente scanate cum ar fi:  diplomă de bacalaureat și foaia matricolă (pentru diplomele însoțite de foaie matricolă) sau diplomă echivalentă acesteia.  Absolvenţii de liceu din promoţia 2022 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat o adeverinţă tip din care să rezulte că au absolvit liceul şi au promovat examenul de bacalaureat, menţionându-se media generală de la bacalaureat şi mediile obţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma.

De asemenea, pe platformă trebuie încărcate  certificatul de naștere, cartea de identitate, adeverință medicală tip, dovada achitării taxelor de admitere (înscriere). Candidaţii care optează pentru specializări la care sunt necesare probe practice vor fi evaluaţi pe 18 iulie cu prezență fizică. Pentru a confirma locul la facultate, este nevoie de achitarea taxei de înscriere în perioada 20-22 iulie şi de transmitere contracte școlarizare semnate și dovada achitării taxei de înmatriculare pentru candidații care nu achită taxa prin platforma de admitere. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS