10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiectul fântânii arteziene de la Piaţa Mare, un eşec

Proiectul fântânii arteziene de la Piaţa Mare, un eşec

Primăria Craiova vrea să schimbe faţa zonei de la Piaţa Mare, aflată la intersecţia străzilor Calea Bucureşti cu Fraţii Goleşti. Însă, proiectul fântânii arteziene pe care şi-l propuseseră iniţial reprezentanţii municipalităţii a dat greş. Acum se caută specialişti pentru a-l duce la bun sfârşit.

Terenul de la Piaţa Mare a fost nivelat cu pământ şi în centrul lui a fost construită o fântână arteziană cu mozaic albastru şi marmură crem. Însă, găselniţa acestei fântâni arteziene ar fi fost două cuburi iluminate. Acestea ar fi trebuit să pară suspendate când curgea apa prin interiorul lor. Ca să facă economie, aşa cum susţine primăria, s-a apelat la muncitorii RAADPFL, care în ultima vreme sunt puşi la mai toate lucrările din oraş. Însă, complexitatea lucrării le-a dat mari dureri de cap, iar rezultatul a fost departe de a mulţumi primarul Craiovei.

Aşa arătau cuburile montate în fântâna arteziană (Foto: Facebook- Daniel Lică)

Olguţa Vasilescu: Doar cine nu muncește, nu greșește!

Primarul Craiovei a făcut o precizare legată de fântâna arteziană şi a spus că se vor căuta specialişti pentru ca proiectul să fie dus la îndeplinire. „Pentru că mulți dintre dumneavoastră se întreabă ce se întâmplă pe Calea București, lângă Piața Mare, vreau să vă asigur că acolo nu se construiește vreun bloc, ci se repune în funcțiune o fântână arteziană, așa cum era ea proiectată înainte de revoluție.

Ar trebui să fie două cuburi, iluminate noaptea, care par suspendate când curge apa. Din păcate, colegilor de la RAADPFL nu le-a ieșit un proiect modern, motiv pentru care le-am cerut să scoată lucrarea făcută de ei și să o refacem cum trebuie. Nu s-a plătit nimic pentru această încercare a colegilor noștri. A fost doar o încercare, dar vom găsi, până la urmă, varianta cea mai frumoasă, astfel încât și arteziana să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre pentru un bulevard european. Doar cine nu muncește, nu greșește!“, a scris pe Facebook Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Aşadar, primăria nu renunţă la ideea cuburilor suspendate, însă va apela la o echipă de specialişti pentru a doua încercare.

Cuburile montate iniţial la fântâna arteziană, motiv de satiră pe internet

După ce au fost montate cuburile din metal construite de RAADPFL, craiovenii au obervat lucrarea şi au dat startul unui val de satiră. Cuburile au fost asociate cu nişte „răzători“ sau cu o „maşină de tocat carne“.

Craiovenii s-au întrecut în replici acide. „Fântâna cu tinichea găurită şi cu gresie/faianță pentru WC-uri. O nouă operă de artă abstractă, marca Primăria Craiova. De fântână de la Ciuperca și-au bătut joc, să nu mai vorbesc de fântânile vechi“, a spus un bărbat. „Doar kitsch-uri în Craiova asta. Demolează chestii vechi, frumoase, care sunt simboluri ale orașului și promovează „ferul“ și colţurile pătrate după chipul și asemănarea celor care le aprobă“, a scris o altă persoană. „O bătaie de joc, părerea mea! Puteau să facă un loc de joacă pentru copii sau un mini-părculeţ cu băncuţe, alei şi ceva copaci pentru umbră“, a mai spus un alt craiovean. „Să tai un nuc şi să strici spaţiul verde, pentru o fântâna arteziană, asta zic şi eu luptă împotriva poluării, aşa cum s-au distrus parcări şi spaţii verzi şi s-au construit blocuri şi spaţii comerciale“, a mai adăugat o altă persoană.
La scurt timp după impresia proastă făcută de cuburile metalice, acestea au fost ridicate.

Aşa ar vrea primăria să arate fântâna arteziană de la piaţă

Proiectul pentru părculeţul de lângă clădirea S200 mai aşteaptă

Primăria Craiova a promis că pe terenul de lângă clădirea S200, va amenaja un părculeţ cu iarbă verde şi bănci. Însă, până acum nu au început lucrările şi nici nu se ştie când vor demara. Deocamdată, tot spaţiul de acolo este plin de materiale de construcţii, însă aceste nu sunt destinate amenajării parcului. „Deocamdată, tot acel teren este pentru organizarea şantierului pentru toate lucrările care se fac pe Calea Bucureşti la nivelul trotuarelor şi oricare alte intervenţii“, au transmis reprezentanţii Primăriei Craiova.

Lângă S200 sunt materiale de construcţii pentru Calea Bucureşti

Citeşte şi: Ziua şi asfaltul lăsat la Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS