9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAducțiunea de la Isvarna, aproape gata pe tronsonul Ișalnița – Craiova – Șimnicu de Sus

Aducțiunea de la Isvarna, aproape gata pe tronsonul Ișalnița – Craiova – Șimnicu de Sus

Aducțiunea de apă de la Isvarna ar fi aproape gata pe tronsonul Ișalnița – Craiova – Șimnicu de Sus. Este vorba de contractul de lucrări nr. 22 din cele 29 de contracte în care a fost împărțit proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în valoare totală de 445,8 milioane de euro.

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe tronsonul mai sus amintit s-a introdus conducta de apă pe o distanță de aproape opt kilometri.

„Lucrările executate în cadrul Contractului de Lucrări Nr. 22, prin care se va asigura apă de Isvarna pentru craioveni, se apropie de finalizare. Pe acest tronson de aproximativ 8.500 de metri, care se întinde pe raza localităților Ișalnița, Craiova și Șimnicu de Sus, s-a introdus conductă, prin sistem relining, progresul fizic fiind de 95%. Momentan, se execută lucrări de asigurare a masivelor de ancoraj în zona căminelor de vizitare, prin turnare de beton armat, se realizează legătura dintre conducte prin injecții de beton și se fac probe de presiune“, a anunțat Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Ce presupune aducțiunea de apă de la Isvarna la Craiova

Investiţia privind aducţiunea de apă Isvarna – Craiova are o valoare totală de peste 117 milioane de euro şi presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 kilometri. Lucrările au fost împărțite în şase contracte, toate atribuite. Primul ordin de începere a lucrărilor s-a dat în martie 2021, la tronsonul VI.

La finalul lucrărilor va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj (Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus), dar și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS