15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât va costa biletul la festivalul „UNTOLD de Craiova“

Cât va costa biletul la festivalul „UNTOLD de Craiova“

Cât va costa biletul la festivalul „UNTOLD de Craiova“. Opera Română Craiova şi-a făcut deja un calcul în privinţa încasărilor de pe urma megafestivalului care va avea loc la sfârşitul lui august, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Instituţia a înaintat primăriei o notă de fundamentare pentru rectificarea bugetară care va avea loc în această lună, în care susţine că va obţine venituri suplimentare de 5 milioane de lei. Banii ar veni de pe urma biletelor vândute la „Craiova IntenCity”, unde ar fi aşteptaţi 25.000 de spectatori. De aici, ar rezulta cun cost mediu de 200 de lei/bilet. „Având în vedere că urmează a fi puse în vânzare biletele pentru acces la acest eveniment, vă rugăm să ne aprobaţi o rectificare bugetară în sumă de 5.000.000 de lei. Vor fi majorate veniturile proprii deoarece preconizăm că în acest trimestru se va încasa această sumă din vânzarea unui număr de 25.000 de bilete, cu o valoare medie de 200 lei/bilet“, se arată în nota de fundamentare a Operei Române Craiova, ataşată rectificării bugetului general consolidat al municipiului Craiova, pe anul 2022.

În proiectul de hotărâre privind rectificarea, care va fi supus la vot în şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova, se menţionează că veniturile provenite din vânzarea biletelor pentru proiectul cultural „Craiova IntenCity”, în sumă de 5.000.000 lei, vor fi utilizate în mod implicit la partea de cheltuieli, la titlul II „Bunuri și servicii”.

Cine va organiza şi promova festivalul „UNTOLD de Craiova“

Opera Română Craiova a oferit maxim 2,2 milioane de lei (TVA inclus) pentru achiziţionarea serviciilor de organizare şi promovare a festivalului care va avea loc în perioada 26-28 august, pe stadionul de fotbal. Două firme din Bucureşti au intrat în cursa pentru obţinerea contractului, ofertele lor aflându-se în etapa de evaluare financiară (evaluarea tehnică a fost finalizată în data de 18 mai). De promovarea şi organizarea UNTOLD-ului de Craiova ar urma să se ocupe Ticketing Nation SRL sau Mccann Profesional Communication SRL.

Coloana sonoră a acestui festival va avea trei capitole distincte: o primă seară (26 august) în care Craiova se transformă în cea mai mare Diskoteka în aer liber, datorită unui maraton concertistic din stilul anilor 80-90; o a doua seară (27 august), seara House, care va fi dedicată muzicii electronice, Craiova transformându-se într-un club select în care vor evolua DJ de renume și artiști internaționali; ultima seară (28 august), Latino Party, care va fi dedicată starurilor internaționale ale muzicii latino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS