16.8 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăLocalCasa Tineretului, predată CNI pentru modernizare

Casa Tineretului, predată CNI pentru modernizare

Casa Tineretului din Târgu Jiu a fost predată Companiei Naționale de Investiții (CNI) de către Consiliul Județean(CJ) Gorj, în vederea modernizării. Imobilul a fost preluat în urmă cu mai mulți ani de CJ Gorj, însă nu a beneficiat de lucrări de reabilitare.

Consilierii județeni au aprobat asigurarea finanțării de către Consiliul Județean Gorj a cheltuielilor pentru racordurile la utilități (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale sau alt tip de combustibil utilizat etc.).

Instituția se mai obligă să asigure, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. Unitatea administrativ teritorială Județul Gorj se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să asigure mentenanța pe o perioadă de minim 15 ani.

Imobilul ce urmează să fie reabilitat și modernizat a avut ca destinație obiectiv Casa tehnicii pentru tineret, fiind realizat și dat în funcțiune în anii ʼ70, pe fondul unei dezvoltări economice și sociale continue a orașului Târgu Jiu.

Peste 5.000 de metri pătrați construiți

Clădirea se află amplasată în municipiul Târgu Jiu, strada Nicolae Titulescu nr. 8, având o suprafață construită la sol de 1.192,00 mp și o suprafață construită desfășurată de 5.095,00 mp, suprafața terenului fiind de 2.784,00 mp. Imobilul nu mai este funcțional de câțiva ani și s-a degradat de la un an la altul.

Proiectul de modernizare prevede reabilitarea completă a spațiilor și a instalațiilor, montarea unui lift panoramic și montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde.

„Valoarea totală a obiectivului de investiție este 26.258.081,33 lei (inclusiv T.V.A.), respectiv valoare construcții și montaj 18.693.605,24 lei (inclusiv T.V.A.), din care valoarea finanțată de U.A.T. – Județul Gorj, este de 706.740,63 lei (inclusiv T.V.A.), respectiv valoare construcții și montaj 531.468,24 lei (inclusiv T.V.A.). Scopul realizării obiectivului de investiții este de asigurare a unor condiții optime de organizare și desfășurare a activității de instruire în cadrul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, precum și asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, concerte, expoziții etc.”, conform CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS