6.4 C
Craiova
luni, 4 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO bătrână a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus la Poliție. Polițiștii: Ne mândrim cu tanti Emilia!

O bătrână a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus la Poliție. Polițiștii: Ne mândrim cu tanti Emilia!

O bătrână din comuna Fărcaș, județul Dolj, a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus la Poliție.

Potrivit IPJ Dolj, ieri, 15 aprilie, la sediul Postului de Poliție Fărcaș s-a prezentat o bătrână de 81 de ani, din comuna Fărcaș, care a predat polițiștilor un portofel găsit pe DJ 565 A, în comuna Fărcaș. Tanti Emilia, căci așa o numesc colegii noștri, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localității, a observat un portofel pe marginea străzii, l-a ridicat și s-a prezentat de urgență la sediul Postului de Poliție Fărcaș pentru a îl preda polițiștilor.

În prezenta bătrânei, polițiștii au verificat portofelul găsit, stabilind că în interior se aflau de 850 Euro, 400 de lei și 5 Lire precum și documente de identitate și carduri bancare. În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul portofelului, o femeie de 34 de ani, din comuna Tălpaș, care a fost invitată la sediul poliției, unde s-a constatat că din portofel nu lipsesc bani sau alte documente, suma de bani găsită corespunzând cu suma pierdută de aceasta.

Portofelul a fost restituit proprietarului

Polițiștii au restituit portofelul femeii, care a apreciat gestul bătrânei și căreia i-a mulțumit. „Ii mulțumim și noi atât pentru exemplul oferit cât și pentru lecția de înțelepciune, corectitudine și spirit civic. Cine nu are bătrâni să-și cumpere, este o vorbă românească. Cine are să îi prețuiască!
Tanti Emilia este bătrânica demnă de apreciat, cu care noi ne mândrim!“, se încheie comunicatul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS